Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση Δημήτρη Καρασαββίδη για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ)



Απέραντη οργή μου προξένησε το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου όπου καμμία πολιτιστική βραδιά δεν είναι αφιερωμένη στον Πόντο.
Είναι η πρώτη φορά που το Ποντιακό στοιχείο του Δήμου μας δέχεται τέτοια απρόκλητη επίθεση από μια αδαή και ανιστόρητη – είναι η πιο επιεικής έκφρασή μου – Δημοτική Αρχή.
Το Ωραιόκαστρο ένα κατ’ εξοχήν Ποντιακό χωριό στη συνέχεια κατοικήθηκε και από νέους κατοίκους, χωρίς να χάσει όμως ποτέ την ταυτότητά του, αντιθέτως το έντονο Ποντιακό στοιχείο αφομοίωσε πολλούς νέους κατοίκους μαθαίνοντάς τους χορούς, ήθη και έθιμα του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού υπάρχουν βραδιές αφιερωμένες στους Μικρασιάτες αδελφούς μας πρόσφυγες, στους Κρήτες αγωνιστές που τόσο κοντά τους νοιώθουμε, αλλά αγαπητοί μου συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο το Ωραιόκαστρο είναι ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ (εμείς οι γηγενείς έτσι το νοιώθουμε και έτσι μας αρέσει να το αποκαλούμε) και αυτό δεν αλλάζει, είναι Ιστορία και πρέπει να το σεβαστείτε. Ο λαός του Ωραιοκάστρου κάτω από ειδικές συνθήκες σας έδωσε την πλειοψηφία στο υπό τον «Καλλικράτη» σχηματιζόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό είναι μια αλήθεια.
Κανένας Ωραιοκαστρίτης δεν σας εξουσιοδότησε όμως να αφαιρείτε έργα από το Ωραιόκαστρο και να τα μεταφέρετε στην περιοχή που έχετε αυξημένη πλειοψηφία, παραβιάζοντας την αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικής κατανομής των πόρων και πολύ περισσότερο δεν σας εξουσιοδότησε να ποδοπατείτε και να βιάζετε την Ιστορία του.
Περιμένω από τους Δημοτικούς Συμβούλους που ανήκουν στην Διοίκηση του Δήμου και προέρχονται από το Ωραιόκαστρο να τοποθετηθούν, μάλλον καλύτερα να απολογηθούν και εν τέλει να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Καρασαββίδης Δημήτρης
Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου, της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.