Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δάκης Μανουσάκης: Περί ρατσιστικών κειμένων και αντιλήψεων, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου μας.


 Όλοι εμείς, της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου, κάτοικοι  παλιοί και νέοι,  πόντιοι, μικρασιάτες, κρητικοί, βλάχοι, Ηπειρώτες ή ότι άλλο είναι ο κάθε ένας, αισθανόμαστε και είμαστε Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας.
Τέτοιου είδους ρατσιστικά κείμενα μίσους και διαχωρισμού που κυκλοφόρησαν σε ορισμένα μπλοκ του Δήμου μας από έναν Δημοτικό Σύμβουλο, το μόνο που προκαλούν είναι, αηδία και φόβο στις τοπικές κοινωνίες .
 Φόβο,  για το ύφος τους και για το ήθος, αυτών που τα σκέπτονται και το χειρότερο, που τα εκφράζουν φωναχτά,
Εμείς οι Έλληνες όλοι μαζί αγωνιστήκαμε και πετύχαμε πολλά. Τις δύσκολες ώρες μαζί, χωρίς να διαχωρίζουμε  οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική αλλά και πολιτική κουλτούρα, ενωθήκαμε και κερδίσαμε πολλά.
Αυτό όμως που μας κάνει να  λυπούμαστε πιο πολύ, είναι, ότι  απόψεις ρατσιστικές  και διαχωριστικές εκφράζονται από  εκλεγμένο Δημοτικό  Σύμβουλο του Δήμου μας. Ανησυχούμε, αν η άποψη αυτή εκφράζει ( που πολύ φοβόμαστε) και άλλους ( εντός και εκτός συνδυασμού του), όπως  και για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και
κρίνουν τους συμπολίτες μας .
Στην διακήρυξη μας, είχαμε «προφητεύσει»  δυστυχώς, τις σκέψεις  και τις απόψεις τους για όλους εμάς τους πολίτες του νέου διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου. Σας παραθέτουμε το αντίστοιχο κομμάτι από την διακήρυξη μας…    

 …Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες σε ντόπιους και νέους. Σε πόντιους και Βλάχους. Σε εμάς και σε εκείνους. Για εμάς όλοι είμαστε ένα και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για ένα νέο Ωραιόκαστρο καλύτερο από το χθες, διορθωμένο από το σήμερα. Γιατί όλοι μαζί ζούμε και βιώνουμε την καθημερινότητα και την κρίση ( οικονομική και πολιτική).

Τα σχόλια δικά σας…

Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου: Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε, ότι σήμερα θα αποστέλλαμε κείμενο για την νέα σχολική χρονιά, όμως λόγο του κειμένου που μας σόκαρε, το κείμενο θα σταλεί τις επόμενες ημέρες .

Δάκης Μανουσάκης      
Επικεφαλής Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.