Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» για τη δημιουργία "Κοινωνικού Παντοπωλείου".


Πρόταση από τον Α. Γαβότση για τη δημιουργία «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στο δήμο Ωραιοκάστρου, για τη στήριξη και ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του δήμου, κατατέθηκε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση στις 31/1/2012. 
 
Πρόταση της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ». 

Θέμα: «Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο δήμο Ωραιοκάστρου»
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δημιουργήθηκε σε πολλούς δήμους, λόγω των αναγκών της εποχής μας. Μιας εποχής της κρίσης, που χαρακτηρίζεται από τη μείωση εισοδημάτων, τη ραγδαία αύξηση της φτώχειας, την αύξηση των ανέργων και των δυσκολιών των ηλικιωμένων.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΔΗΚΕΩ, να λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, σαν μια υπηρεσία από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας.

ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Προτείνουμε να στεγαστεί καταρχήν στο χώρο του αναψυκτηρίου στη Λ. Δημοκρατίας, ή σε όποιον άλλο χώρο προσφέρεται και σε άλλες δημοτικές ενότητες.
1). Θα στηρίζεται για τη λειτουργία του, στον εθελοντισμό ατόμων, συλλόγων και φορέων και στη συνεργασία με ομίλους επιχειρήσεων και γενικά προμηθευτών. Επίσης εάν χρειαστεί και στη δυνατότητα χρηματοδότησης από το δήμο, όταν δεν θα καλύπτονται βασικές ανάγκες.
2). Θα παρέχει δωρεάν τρόφιμα, βασικά είδη περιποίησης βρεφών και παιδιών, βασικά είδη καθαριότητας, σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι οικογένειες θα επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων, ανεργία , εισόδημα και θα έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας.
3). Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τις δυνατότητες και τις ανάγκες.
4). Επίσης θα προσφέρεται και για την επαναχρησιμοποίηση ειδών σε αρίστη κατάσταση, σε ένδυση, υπόδηση, παιχνιδιών, οικιακού εξοπλισμού και οτιδήποτε άλλο, που θα μπορούν να προσφέρουν οικογένειες, άτομα ή φορείς.

Μπορεί να αξιοποιηθεί γενικότερα η εμπειρία από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» των Δήμων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πολίχνης, Λάρισας, Καβάλας, κ.α

Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.