Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΤΟΣ 1960 μ.Χ. Του Ηλία Καραγκουνίδη



Από την αρχή της θητείας της, η νέα Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου φάνηκε ότι κινείται με τη νοοτροπία μιας ξεπερασμένης εποχής. Από τις αναχρονιστικές τακτικές του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και την αλαζονική συμπεριφορά του Σαραμάντου, μέχρι την αντιδημοκρατική τακτική του προσωπικού του συμβούλου που απειλούσε τους υπαλλήλους του Δήμου. Ο δυσλειτουργικός κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου που συντάχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, στα χέρια του Προέδρου οδηγούν σε μαρασμό και σε πλήρη εκφυλισμό. Οι περισσότεροι Δήμοι συνέταξαν δικό τους Κανονισμό ώστε όλα τα ζητήματα που θα προκύπτουν να λύνονται με διάλογο και όχι με εντάσεις όπως γίνεται στο Ωραιόκαστρο.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια την πήρε ο Πολυχρονίδης, που από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του προσπάθησε να παραπλανήσει τους Δημότες για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 5χ5 στη Λητή και στο Δρυμό, έργα που ήταν ήδη υπό κατασκευή. Ο ίδιος μαζί με τον Σαραμάντο με τις πολιτικές τους επιλογές, καθρεπτίζουν τις αντιλήψεις τους και στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος και αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει ο διευρυμένος Δήμος Ωραιοκάστρου. Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΗ. Δεν υπάρχει αναπτυξιακή λογική αφού δεν δημιουργεί δομές για την ανάπτυξη, δεν μεριμνά για νέες πηγές εσόδων, κάνοντας τον Προϋπολογισμό πλασματικό. Η προστασία του περιβάλλοντος, η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η ανακύκλωση για την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι ανύπαρκτες. Ο Πολυχρονίδης γεννημένος στο Ωραιόκαστρο, δίνει 3 εκατομμύρια ευρώ για έργα στην Καλλιθέα και μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ για τον τόπο που μεγάλωσε. Όταν αντιλήφθηκε ότι ένα τέτοιο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν μπορεί να σταθεί στο Ωραιόκαστρο μαζί με τον Σαραμάντο συγκαλούν νέα συνεδρίαση για να μπαλώσουν τα πράγματα. Και ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση με όλη τους την μεγαλοπρέπεια ψήφισαν το άδικο Τεχνικό Πρόγραμμα έρχονται σε λίγες μέρες και με την ίδια πάλι μεγαλοπρέπεια ζητούν να το αλλάξουν.

Προσλήψεις στον Δήμο με διαδικασίες αναξιόπιστες. Τρεις φορές χρειάστηκε να δοθεί ο Πίνακας σε ορθή επανάληψη, τακτική που δυναμιτίζει περί του αδιάβλητου της διαδικασίας. Στην Ιατρική Περίθαλψη δεν διασφαλίσανε το δικαίωμα των πολιτών στο υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της Υγείας με υπολειτουργία και υποβάθμιση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ. Για τις συγχωνεύσεις σχολείων, η διοίκηση Σαραμάντου επέλεξε τη σιωπή, που την ίδια περίοδο, σύσσωμοι οι Δήμοι έπαιρναν αποφάσεις κατά της κατάργησης σχολείων, και μόνο κάτω από την πίεση των γεγονότων σύρθηκαν εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής ανακοινώσεις για την μη κατάργηση των σχολείων.

Δεν τόλμησαν να συναινέσουν με την αντιπολίτευση για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη με ένα κοινό αποδεκτό υποψήφιο πετώντας τον θεσμό στο καλάθι των αχρήστων. Η μη λειτουργία του χώρου των κατασκηνώσεων στο Μελισσοχώρι στέρησε έναν πόλο έλξης ξένων επισκεπτών στον τόπο. Ο κεντρικός δρόμος του Δρυμού να βρίσκεται σε τριτοκοσμική κατάσταση και το έργο της αποχέτευσης στη Μυγδονία να έχει σταματήσει.
Η υπόσχεση Σαραμάντου για Δημοτική Συγκοινωνία όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αλλά δεν έκανε τίποτα για την βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας. Και ενώ οι εργαζόμενοι στον Δήμο είναι μήνες απλήρωτοι, η έμμισθη παρέα του κοστίζει κάτι εκατοντάδες χιλιάδες το χρόνο.

Ξέχασαν ότι οι σωστές κουβέντες δεν αφήνουν υπονοούμενα. Ίσως επειδή δεν έμαθαν ποτέ ότι οι σωστοί λογαριασμοί δεν χρειάζονται μολύβια.
Οι πολίτες δεν χρειάζονται άλλο κακομούτσουνους που θέλουν να μας εξουσιάζουν.

Καραγκουνίδης Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.