Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Οι αντιδράσεις του Ελληνικού λαού στα άγρια μέτρα οικονομικής εξαθλίωσής του και μετατροπής της πατρίδας μας σε προτεκτοράτο, που προωθούνται με εκβιαστικό τρόπο από την «τρόικα» και τις ιθαγενείς υποτελείς πολιτικές δυνάμεις αυξάνονται ραγδαία.
Μια βασική πλευρά αυτής της αντίστασης είναι η ανυπακοή και η άρνηση πληρωμής των εξοντωτικών φορολογικών χαρατσιών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά οι πολίτες συσπειρώνονται και οργανώνουν την άρνηση πληρωμής. Σωρεία προσφυγών έχουν ασκηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και σε κατώτερα δικαστήρια για να χαρακτηριστούν τα χαράτσια ως παράνομα και αντισυνταγματικά. Πολύ σημαντική ώθηση στον αγώνα κατά των φορολογικών χαρατσιών δίνουν οι αποφάσεις των δήμων (Νέα Ιωνία, Ίλιο, Σαρωνικός και Περιστέρι) να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο, τόσο νομικά όσο και πρακτικά την άρνηση πληρωμής από τους δημότες τους. Η διοίκηση του δικού μας δήμου δυστυχώς δεν έχει λάβει καμιά σχετική πρωτοβουλία, όπως πλήρης είναι η ανυπαρξία της και στο πρόβλημα με το χαράτσι για τα υδρόμετρα παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κατάργηση του χαρατσιού και έξοδο από την ΕΥΑΘ.
Σημαντικότατες όμως είναι οι αντιδράσεις των πολιτών του Ωραιοκάστρου που δείχνουν ότι θα υπάρξει καθολική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού στα ακίνητα. Ήδη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» με μεγάλη παρουσία του κόσμου και ακολούθησαν αλλεπάλληλες ενημερωτικές  εξορμήσεις.
Ποια είναι τα συγκεκριμένα βήματα που μπορεί  να  ακολουθήσει κάθε πολίτης για να αρνηθεί να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ;
Πληρώνουμε το λογαριασμό δίχως το χαράτσι στα ΑΤΜ των Τραπεζών ή στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που υπάρχουν μέσα στις τράπεζες (στα μηχανήματα που είναι μέσα στις τράπεζες δεν χρειάζεται να έχουμε ούτε τραπεζικό λογαριασμό ούτε κάρτα) ως εξής:
1) Πηγαίνουμε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ στον οποίο υπάρχει ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής στο ΑΤΜ της Τράπεζας όπου έχουμε λογαριασμό.
2) Βάζουμε την κάρτα (ισχύει και η κάρτα μισθοδοσίας) και επιλέγουμε: «Άλλες Συναλλαγές», Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ».
3) Πληκτρολογούμε τον 12ψηφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό της πληρωμής.
4) Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό του λογαριασμού το ποσό που αντιστοιχεί στην 1η δόση του χαρατσιού (του 2011 θα έρθει σε 2 δόσεις) το οποίο αναγράφεται ως «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε».
5) Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.
Τέλος λαμβάνουμε την απόδειξη, την βγάζουμε φωτοτυπία και την φωτοτυπία αυτή μαζί με  μια αίτηση την καταθέτουμε στη ΔΕΗ και παίρνουμε αριθμό πρωτοκόλου. Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» μπορεί να αναλάβει και την ομαδική κατάθεση των αποδείξεων στην ΔΕΗ.
Εάν θέλετε να συμμετέχετε στην κίνηση ή χρειάζεστε βοήθεια  μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα που δίνουμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 696683, κιν. 6979498881.

ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του (ονοματεπώνυμο)............................. ....................................., κατοίκου ......................, οδός ...........................................

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ..ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΔΕΗ) , νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 30 – 104 32, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.


Με βάση τη μεταξύ μας σύμβαση είμαι πελάτης της εταιρίας σας, με αριθμό παροχής ................................ Στα πλαίσια της μεταξύ μας σχέσης, η Εταιρία σας την (ημερομηνία) .............................  εξέδωσε λογαριασμό «Ηλεκτρικού Ρεύματος, Δήμου και ΕΡΤ».

Στον λογαριασμό αυτό, συμπεριλαμβάνεται και το Έκτακτο  Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν.   4021/2011, η υποχρέωση πληρωμής του οποίου δεν περιλαμβάνεται στη μεταξύ μας σύμβαση και το οποίο αδυνατώ να εξοφλήσω.

Στις (ημερομηνία) .............................. κατέθεσα στην Τράπεζα (όνομα Τράπεζας) .....................................το ποσό των .............................................. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην αξία του ρεύματος που κατανάλωσα (πλέον ΦΠΑ) για την περίοδο που αναφέρεται στον παραπάνω λογαριασμό, τα δημοτικά τέλη, τα τέλη ακίνητης περιουσίας και το τέλος της ΕΡΤ.

Σας διαβιβάζω την υπ΄αριθμόν ............................... απόδειξη είσπραξης της τράπεζας (φωτοτυπία).

Σε περίπτωση που η εταιρία σας προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, στον παραπάνω αναφερόμενο αριθμό παροχής, σας γνωστοποιώ ότι, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου και ιδίως του δικαιώματός μου να προσφύγω στα αστικά δικαστήρια εναντίον της επιχείρησής σας, διεκδικώντας αποζημίωση για κάλυψη κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας και περιουσιακής ή  ηθικής μου βλάβης.

Ο αιτών :



(Υπογραφή και ονοματεπώνυμο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.