Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΈΛΗΞΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΣΙΔΟΥ «ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ»

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                          

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΈΛΗΞΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΣΙΔΟΥ
«ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ»

Με επιτυχία έληξε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η Έκθεση Ζωγραφικής της Κυριακής Κασίδου με τίτλο «Στην Κρίση…της Αθωότητας», που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πνευματικής Διακονίας «Πρωτ. Νικόλαος Φράγκος» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτιστικών και Μορφωτικών Εκδηλώσεων της Νεανικής Εστίας της Ενορίας μας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, γεγονός που δηλώνει αφενός το πολιτιστικό υπόβαθρο και αφετέρου την ανάγκη του κόσμου να «αποδράσει» δημιουργικά από την «γκρίζα» καθημερινότητα, προβληματιζόμενος, ταυτόχρονα, σχετικά με το μέλλον.
Συγκινητική υπήρξε και η ανταπόκριση των σχολείων μας, τα οποία με την ευθύνη και προτροπή των διδασκάλων και των συλλόγων γονέων, επισκέφθηκαν την έκθεση. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής και ταυτόχρονα να ατενίσουν εικόνες μιας άλλης εποχής, όπου κυριαρχούσε η απλότητα και η αυθεντικότητα. Τους μαθητές υποδέχθηκε και ξενάγησε με γλαφυρό τρόπο η ίδια η ζωγράφος. Αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα η επίσκεψη της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, η οποία εξελίχθηκε σε «εργαστηριακό» μάθημα! Τα παιδιά υποδέχθηκε ο π. Νικόλαος Μοναστηρίδης, με τον οποίο κάνανε διαλογική συζήτηση περί του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας μας με αναφορές στα πρώτα χριστιανικά χρόνια έως σήμερα. Ήταν εντυπωσιακό το υψηλό επίπεδο των μαθητών, οι οποίοι με τις εύστοχες ερωτήσεις τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της συνάντησης.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για την αγορά ενός πίνακα ζωγραφικής προς ενίσχυση του Ενοριακού έργου. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη ζωγράφο για την προσφορά των εσόδων από τις πωλήσεις έργων στην Ενορία μας. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και προς τα τοπικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της έκθεσης και σε όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια.        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.