Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Γαβότσης Αστέριος: «Η ανικανότητα ή δολιότητα του Σαραμάντου αφήνει χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό το δήμο Ωραιοκάστρου».

Με αφορμή την ακύρωση του Προϋπολγισμού καθώς και του  Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ωραιοκάστρου ο Αστέριος Γαβότσης επικαφαλής της παράταξης "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ" έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Α. Γαβότσης: «Άμα δεν ξέρουν γιατί δεν ακούνε; Άμα το κάνουνε από δόλο τότε εκτίθενται».
Αυτό δήλωσε ο Αστέριος Γαβότσης, σχετικά με  τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν την επιστροφή  του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του δήμου Ωραιοκάστρου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, που στάλθηκε για έγκριση και επεστράφη.
«Τόσο κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, όσο και κατά τη συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό επανειλημμένα, τόνισα προς το δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντο, την ανάγκη της διαφάνειας και της τήρησης της νομιμότητας από  πλευράς διοίκησης στην άσκηση των καθηκόντων, αλλά αυτόν  το μόνο που τον ενδιέφερε, ήταν στο άψε σβήσε να ψηφισθεί  το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός, αποφεύγοντας την ουσιαστική συζήτηση. Όχι μόνο δεν ήταν διατεθειμένοι να πάρουν  υπόψη τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, αλλά επιδίωκαν οι αφελείς να περιορίσουν και το χρόνο ομιλιών. Και τώρα να τα αποτελέσματα της τακτικής τους. Ο δήμος Ωραιοκάστρου, ίσως είναι ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του 2011, δεν έχει Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό για το 2011, εξαιτίας της ανικανότητας ή της δολιότητας του δημάρχου. Αν δεν ξέρουν  γιατί δεν μας ακούνε. Αν το κάνανε από δόλο τώρα εκτίθενται, αποδεικνύοντας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, πόσο ανέτοιμοι είναι για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις ενός μεγάλου δήμου, όπως είναι ο δήμος Ωραιοκάστρου. Η νέα διοίκηση εξάντλησε από μόνη της με τον χειρότερο τρόπο την περίοδο χάριτος. Ήρθε ο καιρός  να αναλάβει τις ευθύνες της στο ακέραιο. Η διοίκηση Σαραμάντου προσβάλει με την τακτική της τους δημότες και καθίσταται επικίνδυνη πια για το δήμο Ωραιοκάστρου, που τον σέρνει με την τακτική του, να κινείται στα όρια της νομιμότητας με την παρανομία, με ανυπολόγιστα αρνητικές  συνέπειες για το δήμο ».       
Και κατέληξε ο Αστέριος Γαβότσης:
«Δύο φορές έφερε μέχρι τώρα για ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα και η πλειοψηφία το ψήφιζε πάντα  με τον ίδιο φανατισμό. Αύριο στην εσπευσμένη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε «ώρα κοινής ησυχίας», μέρα μεσημέρι, για προφανείς λόγους,  θα ξαναψηφίσουν με την ίδια ελαφρότητα για τρίτη φορά το ίδιο θέμα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα πρυτανεύσει η λογική και θα πάρουν  επιτέλους υπόψη το συμφέρον του δήμου, αντί άλλων σκοπιμοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.