Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΟΣ:Ανακοίνωση για την ακύρωση του Προυπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρωταθλήτρια η νέα διοίκηση στην αδιαφάνεια και την παρανομία.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης επέστρεψε στον Δήμο Ωραιοκάστρου, το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, διότι κατά τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων, διαπίστωσε σειρά παρανομιών.
Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο βρήκαν, ότι έργα (όπως ο Αθλητικός Πολυχώρος της Γαλήνης, το Ανοικτό θέατρο και διάφορα άλλα), καταχωρούνται στο Τεχνικό Πρόγραμμα με δαπάνη 1€, ενώ στον Προϋπολογισμό υπολογίζονται ως έσοδα ύψους 16.600.455,68€.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις κατατμήσεις έργων, τα περίφημα κατατετμημένα έργα των 7.219€ έκαστο, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Οι κατατμήσεις μοναδικό σκοπό έχουν την προσωπική διαχείριση και ανάθεση από τον Σαραμάντο, κατά το δοκούν.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης αναφέρεται «ενδεικτικά» σε αυτές τις παρανομίες και επιστρέφει το Τεχνικό Πρόγραμμα για να ληφθεί νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Προϋπολογισμό για αναμόρφωση.
Είμαστε ο μόνος Δήμος της Ελλάδας, από την ίδρυση και λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, που βρίσκεται τον μήνα Ιούνιο να μην έχει ούτε Τεχνικό Πρόγραμμα, ούτε Προϋπολογισμό.
Είναι προφανές ότι εκλείπει παντελώς η διαφάνεια και η εμπειρία στη Διοίκηση του Δήμου.
Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος, επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι μοναδικό μέλημα της Διοίκησης είναι πώς να αποκρύψουν στοιχεία, πως να εξαπατήσουν τις αρχές και πώς να υπηρετήσουν το προσωπικό αντί για το κοινωνικό όφελος.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι, όσο βαθειά πωρωμένοι κι αν είναι, μετά από αυτό το στραπάτσο που έχουν υποστεί, τώρα που θα επανέλθουν εν μέσω Καλοκαιριού, για να συζητήσουμε εκ νέου το Τεχνικό Πρόγραμμα, τον Προϋπολογισμό και την Οικονομική Απογραφή του Δήμου, να συνετιστούν, να προβληματιστούν και να καταλάβουν ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν είναι το Λατομείο Μεσαίου.
Εμείς ως Δημοτική Παράταξη είχαμε επισημάνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προκλητικές μεθοδεύσεις, την ακατανόητη προχειρότητα, την απόλυτη αδιαφάνεια, τον παράνομο ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων, τον τρόπο φίμωσης της φωνής της Αντιπολίτευσης με πρακτικές του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».
Κατάφεραν να εξευτελιστούν, αλλά ο «βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται».
Άφησαν όμως 50.000 κατοίκους και όλα τα έργα σε απόλυτη στασιμότητα, γιατί στόχος τους ήταν να ωφεληθούν κάποιοι, σε βάρος της ανάπτυξης και της προόδου της περιοχής.
Παραβίασαν Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκυκλίους με σκοπό να καλύψουν την 8ετή αδράνεια στην Καλλιθέα, μεταφέροντας χρήματα από το κοινό ταμείο για να πληρώσουν έργα και μελέτες της Καλλιθέας που δεν πλήρωσαν μέχρι τώρα.
Μοίρασαν την πίτα, αδικώντας κατάφορα τις Δημοτικές Κοινότητες Ωραιοκάστρου και Μυγδονίας.
Το Ωραιόκαστρο παίρνει ποσοστό 26% στο σύνολο των ενδοδημοτικών και νέων έργων, η Μυγδονία ποσοστό 30% και η Καλλιθέα ποσοστό 44%.
Εξαπάτησαν υποτιμώντας την νοημοσύνη των Δημοτικών Συμβούλων επικαλούμενοι ότι χορήγησαν έγγραφα και αποφάσεις, ενώ αποδεικνύεται σαφέστατα από τις απομαγνητοφωνήσεις, ότι δεν χορήγησαν τίποτε απολύτως.
Ως Δημοτική Παράταξη τους καλούμε να εισάγουν εκ νέου προς συζήτηση και τα στοιχεία της Οικονομικής Επιτροπής, διότι όπως τους είχαμε επισημάνει και αυτή είναι «στον αέρα»
Καθότι συντάχθηκε με δόλο, για να παρουσιάσει τη στήλη των εξόδων του πρώην Δήμου Ωραιοκάστρου διογκωμένη κατά 2,5 εκατομ. ευρώ περίπου.
Λυπούμαστε πραγματικά καθώς σε αυτήν την δύσκολη συγκαιρία και την κρίσιμη αυτοδιοικητική αναδιάταξη, ο Σαραμάντος και η παρέα του απέδειξαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ανίκανοι να ανταποκριθούν.
Οι μάσκες της διπλοπροσωπίας έπεσαν.
Ας μην παριστάνει πλέον το «σιγανό ποταμάκι», γιατί σύντομα και τα νήπια θα γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και όλα μαζί θα φωνάξουν «ο βασιλιάς είναι γυμνός».
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν μπήκε στο σύνολο της προσφυγής μας και ούτε και στο σύνολο των παρανομιών του Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού, παρά μόνο αναφέρεται «ενδεικτικά» σε ορισμένα εξ αυτών.
Είναι προφανές ότι για κείμενα αποφάσεων που είναι βουτηγμένα στην παρανομία θεώρησε σκόπιμο και επιβεβλημένο να τα ακυρώσει και να τα επιστρέψει έτσι ώστε να συνταχθούν και να ψηφιστούν από την αρχή.
Και εμείς οφείλουμε να αναφερθούμε «ενδεικτικά», σε ορισμένα παράδοξα και επικίνδυνα κονδύλια, τα οποία θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, «ποιόν σκοτεινό προορισμό έχουν;».
Συγκεκριμένα:
1.    Για την «σύνταξη του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών Ο.Ε.Υ.» προβλέπεται κονδύλιο 36.900€, ενώ ουδέποτε πληρώσαμε ούτε 0,5€, ούτε κανένας άλλος Δήμος καθότι, ο Ο.Ε.Υ. είναι αναρτημένος – έτοιμος στο site της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Προτείνουμε να το συντάξουμε εμείς εντελώς δωρεάν για να ωφεληθεί ο Δήμος ή ο Σαραμάντος το συνολικό ποσό των 36.900€.
2.    Για την «Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας» προβλέπει 12.300€ ενώ απαιτείται μόνο επικαιροποίηση που κοστίζει 3.000€.
3.    Για έξοδα «μεταφοράς αγαθών φορτοεκφορτωτικών» προβλέπει κονδύλιο 78.289€ (προφανώς για την παράνομη μεταφορά υλικών του Λατομείου Μεσαίου) και είναι πρώτη φορά που περιλαμβάνεται τέτοιος κωδικός σε Προϋπολογισμό Δήμου.
4.    Για τις «υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου – Διοικητική υποστήριξη – για κατασκευή Νηπιαγωγείου και Λυκείου δήμου Καλλιθέας», προβλέπεται ποσό 45.000€ δηλ. εντός των ορίων της απευθείας ανάθεσης την ώρα που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διαθέτει αξιόλογους Μηχανικούς που είναι ικανότατοι να ανταποκριθούν στο έργο.
5.    Για την «πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για το έργο αποχέτευσης της Καλλιθέας» προβλέπεται ποσό 145.000€ ενώ και πάλι η πιστοποιημένη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μπορεί να αναλάβει το έργο.
Ποτέ μα ποτέ δεν διαθέσαμε ούτε 1€ σε παρόμοιες δήθεν αναθέσεις, για τόσα και, τόσα έργα που κάναμε αλλά και για τα σχολικά κτήρια.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι πλέον θα δώσουν στους Δημοτικούς Συμβούλους τις απαραίτητες ημέρες για προετοιμασία και τον απαραίτητο χρόνο για τοποθέτηση των ομιλητών, έτσι ώστε από τις ερωτήσεις και τις προτάσεις μας να βοηθηθούν για να καλύψουν την άγνοιά τους και να λειτουργήσει επιτέλους ο Δήμος.

Νικόλαος Μπάτος
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ- ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.