Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

X"Παραδείσης Χρήστος: Οι εκατό πρώτες ημέρες στο Ωραιόκαστρο


Ο πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, όντως αποτελεί θεμελιώδη θεσμό του δημόσιου βίου των πολιτών.
 Το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δημιουργεί νέους διευρυμένους Δήμους με τεράστιες ευθύνες και αρμοδιότητες αποκεντρωμένων εξουσιών. Αρκεί οι επιλογές και το πλαίσιο άσκησης της εξουσίας να συνοδεύονται από θεσμικό εξορθολογισμό και πολιτική εξυγίανση.
Χωρίς να είμαι αρχιλόχειος του τρόπου λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωραιοκάστρου, δυστυχώς «η Αρχή έδειξε τον άνδρα» και επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, παραθέτω μερικά μόνο πεπραγμένα (όχι έργα είναι νωρίς ακόμα) «πονηρά», με δόση ηθελημένης μεθόδευσης – ανεπάρκειας και αναξιοπιστίας «δολοφονώντας» κάθε έννοια δικαίου, δημοκρατικής ευαισθησίας, διαφάνειας και σεβασμού.
Ο Δήμαρχος λοιπόν, διόρισε τον εαυτό του σε όλες τις Επιτροπές Πρόεδρο, γιατί άραγε; Όρισε αναπληρωτή Δημάρχου από την Καλλιθέα, αγνοώντας τη δικαιωματική αξίωση των πολιτών της πόλης Ωραιοκάστρου, γιατί άραγε; Ποιόν δεν εμπιστεύεται; Κατ’ επανάληψιν ζητούν στοιχεία η αντιπολίτευση για το προσωπικό, την κατανομή και τη σχέση αυτού και δεν δίνονται. Ενώ ζητήθηκε διαπαραταξιακή Επιτροπή ελέγχου όλων των οικονομικών του Δήμου, μηδέ εξαιρουμένων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων και δεν τελεσφόρησε. Αποτέλεσμα η καταψήφιση της απογραφής και ισολογισμού από όλη την αντιπολίτευση. Δεν τόλμησε να πάρει σαφή θέση για τον Αντιδήμαρχο που επέλεξε με φιλοχουντικές αντιλήψεις, γιατί δεν έζησε τη χούντα, γεννήθηκε ο ίδιος το 1965. Δεν είχε το σθένος να ζητήσει για τον ύψιστο θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, ώστε να εκλέξουμε πρόσωπο κοινής αποδοχής, πραγματικό συμπαραστάτη του Δημότη και όχι του Δημάρχου, όπως επιτάσσει ο Νόμος. Βέβαια χρειάζεται τόλμη και θάρρος να κάνεις τις σωστές επιλογές στην ώρα τους.
Είναι δυνατόν να έρχονται  θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο απροετοίμαστα και να αναβάλλονται; Είναι δυνατόν, αντί να κινείται πυροσβεστικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να προκαλεί με αλλότριες προσωπικές αναφορές στον ομιλούντα Σύμβουλο, παραβιάζοντας τον κανονισμό και έτσι να χάνεται η ουσία του προς συζήτησιν θέματος με τις αμφίδρομες αντεγκλήσεις δημιουργώντας εκνευρισμό στους πάντες; Είναι δυνατόν να υπόσχεσαι καινούργιο σχολείο επί 2ετία στο Μεσαίο και από την αδράνειά σου να καταργηθεί ; Είναι δυνατόν να καλείς σε συνεδρίαση την Επιτροπή Διαβούλευσης, μια καινοτόμα θεσμική πρόοδο με 52 φορείς εκπροσωπώντας σχεδόν το σύνολο των Δημοτών, χωρίς προετοιμασία και εισηγήσεις για καυτά θέματα; Είναι δυνατόν να προσβάλλεις την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια όλων των Δημοτικών Συμβούλων με την δήθεν δήλωση «πόθεν έσχες», έτσι για το θεαθήναι, χωρίς να ζητηθεί από καμιά αρχή; Είναι δυνατόν να έχεις περιβαλλοντικές «βόμβες» (μάνδρες επεξεργασίας αποβλήτων) εν μέσω κατοικημένης περιοχής και να λες στους Συμβούλους και τους πολίτες, κάντε καταγγελία στον Εισαγγελέα, αποποιούμενος τις ευθύνες σου; Και όμως είναι!
Γιατί ο κος Σαραμάντος υποσχέθηκε στο πρόγραμμά του «μια νέα Διοίκηση, με αρχές, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και το σεβασμό στον πολίτη». Τα συμπεράσματα δικά σας.
Βέβαια υπάρχουν και θετικά, όπως ψηφίσματα που αφορούν το κοινό συμφέρον όλων μας, την προσπάθεια μείωσης Δημοτικών Τελών (με ενστάσεις) και δεν θα παραλείψω να συγχαρώ τους υπαλλήλους του Δήμου που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στα πλαίσια οικοδόμησης του νέου οργανογράμματος του Δήμου.
Καλή συνέχεια !!!
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.