Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Παν. Ψωμιάδης: Αντί εμού ..ο αδερφός μου Διονύσης

Τον αδελφό του θέλει για αντικαταστάτη του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εφόσον τεθεί σε αργία ή εκπέσει οριστικά του αξιώματός του, εξαιτίας της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης για παράβαση καθήκοντος.

Μιλώντας...
στον «Βήμα FM», υπερασπίστηκε την απόφασή του να μειώσει το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο για νοθεία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης άφησε να εννοηθεί ότι η επιβολή προστίμου 90.000 ευρώ για "νόθευση που δεν ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ" ήταν υπερβολική. Επικαλέστηκε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ήταν στη διακριτική του ευχέρεια να ανακαλέσει ή να τροποποιήσει πράξεις επιβολής προστίμου, καθώς και ανθρωπιστικούς λόγους, λέγοντας ότι ο πρατηριούχος ήταν άρρωστος με καρκίνο. Τέλος, επιχείρησε να παρουσιάσει ως ήσσονος σημασίας την παράβασή του, σε σχέση με τα σκάνδαλα που έχουν ανά καιρούς έλθει στο φως, λέγοντας: "Αν εγώ τιμωρηθώ με 12 μήνες, όλοι αυτοί οι καταχραστές του ελληνικού λαού, δεν πρέπει να τους τουφεκίσουμε στην Πλατεία Συντάγματος;"

Όσον αφορά στον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει, υποστήριξε πως "με αναπληρώνει ο πρώτος τη τάξει και ο αναπληρωτής νομάρχης. Και τα δύο αυτά στοιχεία, τα έχει ο αδελφός μου".

Ο Παν. Ψωμιάδης δήλωσε ότι σέβεται τη Δικαιοσύνη και γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, στον Άρειο Πάγο.

Έκανε ένα βήμα πίσω, όσον αφορά στα όσα είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι "ορισμένοι της Πολιτικής Άνοιξης" δεν τον στήριξαν. "Σας λέω ότι και ο κ. Καρατζαφέρης είναι δίπλα μου και ο κ. Σαμαράς και η κυρία Μπακογιάννη, η οποία ήρθε να με δει και πήρε κάποιες απόψεις", είπε, μιλώντας και για την ανάγκη μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, "δίπλα στην κυρίαρχη δύναμη που σήμερα είναι ο κ. Σαμαράς".

Εξάλλου, ο Παν. Ψωμιάδης εξασφάλισε τη δημόσια στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Ασφαλώς στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δικαστική και τη διοικητική περιπέτεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Υποστήριξε ότι η νομοθεσία για τον "Καλλικράτη" ισχύει από την 1η Ιανουαρίου και δεν έχει αναδρομική ισχύ, καθώς καιη επιβολή της αργίας διατάσσεται όταν η παράβαση έχει γίνει από πρόσωπο που είχε όταν τελέστηκε την ιδιότητα του περιφερειάρχη. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στήριξης από βουλευτές του κόμματος, όπως οι Παν. Καμένος και ο Στ. Καλαφάτης.

Πηγή:http://greece-salonika.blogspot.com/2011/04/blog-post_4715.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.