Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τις εισηγήσεις επι του τεχνικού προγράμματος και του προυπολογισμού ζητά με αίτησή του το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Ωραιοκάστρου Στάθης Κελεσίδης


                                                                     Αίτηση                                          28-3-2011

Από Κελεσίδη Στάθη μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Προς τον κ. Σαραμάντο Δημήτριο, Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Κύριε Πρόεδρε έλαβα ηλεκτρονικά την πρόσκληση σύγκλησης της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης (έχει οριστεί για την Παρασκευή 1 Απριλίου, ώρα 16.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) και την ανήρτησα στην ιστοσελίδα που διαχειρίζομαι στον «Τροχό», διαπίστωσα όμως ότι στην πρόσκληση ενώ αναφέρονται τα 2 προς συζήτηση σοβαρότατα θέματα (το τεχνικό πρόγραμμα και ο προυπολογισμός του δήμου) δεν συνοδεύονται από την εισήγησή σας, όπως ορίζει το άρθρο 76 του νόμου του «Καλλικράτη». Έτσι τα μέλη της επιτροπής δεν θα γνωρίζουμε πριν την συνεδρίαση ποια θα είναι η βάση της συζήτησης, ποια είναι δηλαδή τα σχέδιά σας για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προυπολογισμό επί των οποίων καλούμαστε να διατυπώσουμε την γνώμη μας. Καταλαβαίνετε βέβαια ότι σοβαρή συζήτηση σε ένα πολυπληθές όργανο που συνεδριάζει μάλιστα για πρώτη φορά δεν μπορεί να γίνει εάν δεν λάβουμε έγκαιρα τις εισηγήσεις σας επί των δύο σημαντικότατων θεμάτων που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση της επιτροπής.
Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να δώσετε στην δημοσιότητα και σε όλα τα μέλη της επιτροπής μαζί με την πρόσκληση και τις εισηγήσεις σας επί  του τεχνικού προγράμματος και του προυπολογισμού έτσι ώστε να τις μελετήσουμε και να ετοιμάσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας (τα μέλη που εκπροσωπούν φορείς ίσως χρειαστεί να κάνουν συζήτηση και στον φορέα τους). Αυτό άλλωστε (όχι τυχαία) επιτάσσει και ο νόμος.

Ο αιτών: Κελεσίδης Στάθης του Χρήστου,
               Λ. Δημοκρατίας 13β, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, 57013.
               Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 696683, κιν. 6979498881.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.