Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γαβότσης Αστέριος: Υπόλογος ο Σαραμάντος για το κλείσιμο του σχολείου Μεσαίου, Πετρωτού και Μονολόφου και της παραπέρα υποβάθμισης της εκπαίδευσης στην περιοχή.



Δελτίο τύπου


  Με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, κατόρθωσε τελικά η διοίκηση του Σαραμάντου να κλείσει το δημοτικό σχολείο του Μεσαίου, Πετρωτού και Μονολόφου, μαζί και το νηπιαγωγείο. Εδώ και χρόνια υπόσχονταν την κατασκευή καινούριου σχολείου, για το οποίο δήθεν όλα ήταν έτοιμα και εκκρεμούσε μόνο η έκδοση  οικοδομικής άδειας. Ένα σχολείο το οποίο δεν έκανε ποτέ και το οποίο εάν γινότανε δεν θα δημιουργούνταν το πρόβλημα. Αλλά πως να το κάνει όταν  η μόνη  επιδίωξη του Σαραμάντου είναι  να εξαπατά τους πολίτες;  Και κατέληξε σήμερα να κρύβεται πίσω από την απόφαση του Υπουργείου, την οποία ο ίδιος με τα καμώματά του στην ουσία προκάλεσε.   
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, με ανυπόκριτη διγλωσσία κώφευσε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για την ανέγερση του σχολείου. Παρά την εκφρασμένη αντίθεση των κατοίκων, στη συγχώνευση της υποβάθμισης των σχολείων,  βασισμένη σε επιχειρήματα, απέφυγε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο. Όταν τέθηκε  το θέμα  από τον  Αστέριο Γαβότση, μέσω της αντιδημάρχου Παιδείας, ως διοίκηση, εμφανίστηκε  υπέρ του δέοντος καθησυχαστική. Την ίδια περίοδο που σύσσωμοι οι Δήμοι ανά την Ελλάδα παίρνανε αποφάσεις κατά των συγχωνεύσεων και της κατάργησης των σχολείων, ο  Σαραμάντος επέλεξε την σιωπή και την φυγή.  Απέφυγε ακόμη και ως  δήμαρχος να συναντηθεί με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, όταν ο σύλλογος δασκάλων ζητούσε εσπευσμένα  συνάντηση προκειμένου να ενημερώσει το δήμαρχο για τις εξελίξεις και για τις θέσεις του. Έτσι με την ευθύνη και  την σιωπηλή συγκατάθεση του δήμου Ωραιοκάστρου, πραγματοποιήθηκε  η  εκτέλεση μιας ήδη ειλημμένης απόφασης. Να κλείσει  το σχολείο στο Μεσαίο, Πετρωτό και Μονόλοφο.  
Το κλείσιμο των σχολείων, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, ιδίως όταν, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.   Σημαίνει μαρασμό και απερήμωση των δημοτικών διαμερισμάτων και της  υπαίθρου, αφού στερεί   την όποια προοπτική ανάπτυξης. Οι ευθύνες της διοίκησης Σαραμάντου είναι τεράστιες. Με τη δημαγωγική και παρελκυστική τακτική της  και την μνημειώδη ανεπάρκειά της, αναγορεύεται επάξια σε μια επιζήμια διοίκηση,  για τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.  
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της σε αυτήν την πολιτική.  Ως παράταξη και ως πολίτες, θα σταθούμε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μας. Ο  Δήμος   οφείλει   να ακούσει   και να πάρει   σοβαρά υπόψη τις γνώμες των άμεσα ενδιαφερομένων. Όλα πρέπει να αντιμετωπιστούν με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και διάλογο με τους εταίρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για να είμαστε αντίθετοι στην συγχώνευση της υποβάθμισης των σχολείων και άλλοι τόσοι για να είμαστε υπέρ της ανέγερσης καινούριου σχολείου   που θα διασφαλίζει  την  αναβάθμιση  της εκπαίδευση των μαθητών. Η  απόφαση αυτή μπορεί και πρέπει να αλλάξει..  Αρκεί ο Δήμος να σταθεί στο πλευρό των δημοτών και όχι στην εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων  πολιτικών «κυκλωμάτων» που στήριξαν την εκλογή του Σαραμάντου,  με αποτέλεσμα να σκύβει τώρα το κεφάλι του στις όποιες κυβερνητικές επιλογές.   
  Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.