Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ:Συνέντευξη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Καλλιθέας Δημήτρη Σπυρόπουλου στο «Χρόνο»...

(Από την Εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ" ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ)

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Καλλιθέας Δημήτρης Σπυρόπουλος, στο «Χ» • 13.05.2010


«Ευοίωνες οι προοπτικές ανάπτυξης για το διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου»

Την ικανοποίηση του για τη συνένωση της Καλλιθέας με τους όμορους δήμους Ωραιοκάστρου και Μυγδονίας, εξέφρασε ο Δημήτρης Σπυρόπουλος. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλλιθέας θεωρεί πως σήμερα το Ωραιόκαστρο αποτελεί «στολίδι» για τη βορειοδυτική περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης και χαρακτηρίζει «ευοίωνες» τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται. Κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Καλλιθέας για «καθεστωτική νοοτροπία» ενώ εκτιμά πως ο «Καλλικράτης» θα συμβάλλει στην εξάλειψη της διαφθοράς στο χώρο της αυτοδιοίκησης.



Συνέντευξη στο Γ. Κατσιάνη  (Εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ" ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ)



Κύριε Σπυρόπουλε, ποιοί τομείς θεωρείτε ότι αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» της διοίκησης του δήμου;

«Καταρχήν, επιτρέψτε μου να συγχαρώ την εφημερίδα σας για το γεγονός ότι συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών του δήμου Ωραιοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί ένα εργαλείο για μας τους αυτοδιοικητικούς αλλά και τους πολίτες, με τη δυνατότητα που μας δίδεται να εκφράσουμε τις θέσεις μας.

Ως προς την ερώτηση σας, θα ήθελα να σημειώσω πως η σημερινή διοίκηση κλείνει οκτώ χρόνια και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει προωθήσει σημαντικά θέματα του δήμου. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι η αστική ανάπτυξη της περιοχής και η επέκταση του σχεδίου πόλης παραμένουν στα συρτάρια, εδώ και πολλά χρόνια. Ζητήματα περιβαλλοντικά, όπως αναπλάσεις, η αξιοποίηση του ορεινού όγκου αλλά ακόμη και το αποχετευτικό δίκτυο, παραμένουν στάσιμα, παρά του ότι τα έχουμε ακούσει να εξαγγέλλονται πολλές φορές προεκλογικά. Ακόμη η οργάνωση του δήμου, υστερεί σε σχέση με άλλους δήμους με αποτέλεσμα το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, ιδιαίτερα στον νευραλγικό τομέα της τεχνικής υπηρεσίας, να μην είναι σε θέση να συντάξει τις απαραίτητες μελέτες για τη διεκδίκηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα».

«Καθεστωτική νοοτροπία επέδειξε η διοίκηση»

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχει θέσει η αντιπολίτευση, στο υπόλοιπο της θητείας της;

«Η αντιπολίτευση που ασκήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πιστεύουμε ότι ήταν κυρίως εποικοδομητική, ψηφίζοντας όλα όσα πιστεύαμε ότι ήταν προς το συμφέρον της κοινωνίας μας και ότι οι διαδικασίες ήταν διαφανείς. Προσπαθήσαμε με τις προτάσεις μας να βοηθήσουμε τη διοίκηση. Δυστυχώς, δεν εισακουσθήκαμε. Η διοίκηση του δήμου μας, επέδειξε καθεστωτική νοοτροπία, ήταν αδιάλλακτη και κυρίως δεν διέπονταν από δημοκρατική ευαισθησία. Επίσης, θέλω να σημειώσω πως η δημοτική αρχή ελέγχεται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα οικονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στον τομέα των απευθείας αναθέσεων έργων».

«Ο «Καλλικράτης» θα συμβάλει στην πάταξη της διαφθοράς»

Πιστεύετε ότι η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» θα αλλάξει την δομή του διοικητικού χάρτη της χώρας;

«Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση που ήδη έχει δοθεί για διαβούλευση θεωρώ ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με την επιφύλαξη πολλών διατάξεων και άρθρων που αφορούν στις αρμοδιότητες και στα οικονομικά. Η αλλαγή που φέρνει όμως ο «Καλλικράτης» πιστεύω ότι θα συμβάλλει στον περιορισμό ή στην εξάλειψη της αδιαφάνειας καθώς και στη συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα της περιοχής».

«Ευκαιρία για ανάπτυξη ο διευρυμένος δήμος Ωραιοκάστρου»

Όσον αφορά την Καλλιθέα, είστε υπέρ της συνένωσης με τους όμορους δήμους Ωραιοκάστρου και Μυγδονίας; Γιατί;

«Η παράταξή μας από το 2007 τοποθετήθηκε με βάση το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με βάση τα κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ότι πρέπει να συνενωθεί με το δήμο Ωραιοκάστρου. Ένα δήμο, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια έχει αλλάξει όψη, έχει αναπτυχθεί οικιστικά με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί στολίδι για τη βορειοδυτική περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ότι οι προοπτικές που διανοίγονται με τη δημιουργία του νέου δήμου Ωραιοκάστρου (Ωραιόκαστρο-Καλλιθέα-Μυγδονία) είναι πολύ σημαντικές και ευοίωνες. Σε εμάς τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και στους πολίτες, εναπόκειται η ευθύνη να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία με τις επιλογές που θα κάνουμε, εμπιστευόμενοι ανθρώπους ικανούς, έμπειρους και αποτελεσματικούς, που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας με επιτυχία αυτό το δύσκολο εγχείρημα».

«Προσωρινή η περικοπή των τακτικών επιχορηγήσεων»

Εκτιμάτε πως το «ψαλίδισμα» των τακτικών επιχορηγήσεων από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, θα έχει επίπτωση στην αναπτυξιακή προοπτική των δήμων;

«Η περικοπή των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ), πόρους θεσμοθετημένους και κυρίως προϋπολογισμένους σ' αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θεωρώ ότι τραυματίζει τις κοινωνίες οι οποίες περιμένουν την υλοποίηση προγραμμάτων. Όμως, επειδή η περικοπή τους είναι προσωρινή, δηλαδή άμεσα θα αποδοθούν, δεν θα έχει τελικά καμία συνέπεια για την ανάπτυξη και οι διοικήσεις των δήμων θα μπορέσουν να συνεχίσουν απερίσπαστα την εφαρμογή των προγραμμάτων τους».

«Στόχος μου το συμφέρον του τόπου»

Κύριε Σπυρόπουλε, θα είστε υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου;
«Μετά την ανάδειξή μου στην αρχηγία της παράταξης «Νέα Πορεία» έθεσα ως στόχο τη διεκδίκηση της δημαρχίας στην Καλλιθέα όπου πιστεύω τα αποτελέσματα θα ήταν θετικά, κρίνοντας από την συμπαράσταση που έδειχναν οι δημότες στο πρόσωπό μου. Σήμερα ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας αλλάζει. Θεωρώ πως πρέπει να αναμένουμε την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και στη συνέχεια, αφού έρθουμε σε επαφή με τα στελέχη των άλλων δημοτικών παρατάξεων, να επανεξετάσουμε την πολιτική μας και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, να πάρουμε τις καταλληλότερες αποφάσεις».



Ποιος είναι…

Ο Δημήτρης Σπυρόπουλος είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» στο δήμο Καλλιθέας.
Είναι ταχυδρομικός υπάλληλος στα Κουφάλια και διατηρεί πτηνοτροφική μονάδα στον Πεντάλοφο.
Υπηρέτησε στο στρατό επί έξι χρόνια, ως έφεδρος αξιωματικός και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υπολοχαγού, ως διαχειριστής Οικονομικού.
Ασχολείται πολλά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας.
Ασχολήθηκε με τους φορείς του τόπου του, διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδος «Δόξα Πενταλόφου», ενώ υπήρξε και ποδοσφαιριστής του «Κεραυνού Ωραιοκάστρου» απ’ όπου μεταγράφηκε στον «Κιλκισιακό».
Είναι παντρεμένος με την Μαργαρίτα Τσολάκη και έχει 4 παιδιά, τον Πάτροκλο, τον Στέλιο, τον Βασίλη και τον Χρήστο.


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ" ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


5 σχόλια:

  1. Για το ψοφήμια στα ρέματα...μούγκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά ρε φίλε,θα μας πείς τώρα οτι αποκλειστικός υπεύθυνος της κατάστασης είναι η ...αντιπολίτευση του δήμου.Ε ρε μανέλα που θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάνω απο ολα φταίμε εμείς οι ίδιοι και ας αφήσουμε τις δικαιολογίες στην άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα με το Ωραιόκαστρο θα μπεί ...χορηγός ο Χαϊτογλου και θα γίνει αποτεφρωτήρας ζώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε ένας απο τον Πεντάλοφο,νομίζω τον λένε Κυριάκο βγήκε στην τηλεόραση και είπε ότι θα κάνει αποτεφρωτήρα (τρομάρα του!!!).Πούντος τώρα? Είναι στη διοίκηση του Δήμου σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.