Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ Γ. ΑΣΤΕΡΙΟΥ



ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ Γ.ΑΣΤΕΡΙΟΥ

Από μέλος του Δ.Σ. με την ιδιότητα του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥΚυρίες και κύριοι.
Οι λόγοι που με αναγκάζουν να προβώ σε αυτή μου την πράξη, νωρίτερα από την καταλυτική ημερομηνία της θητείας μου ( 28/02/2011 ),είναι οι εξής:
1. Παρά τις προσπάθειες μου να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια συνεργασίας και καλής πίστης με τη νέα διοίκηση για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ, αυτό δεν στάθηκε δυνατόν. Η νέα δημοτική αρχή απόδειξε ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών. Βρέθηκα ακόμη αντιμέτωπος και με περιρρέουσες συκοφαντίες και ύβρεις που φθάνανε στο σημείο να ερμηνεύουν τα κίνητρά μου- κρίνοντας προφανώς από τον ευατό τους- ως ενδιαφέρον για την είσπραξη του μισθού. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά θα το θεωρήσουν, αν μη τι άλλο, παιδαριώδες αστείο.
Κυρίως όμως θλίβομαι και αγανακτώ, γιατί δεν γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωσή του τεράστιου έργου της αποχέτευσης του Δήμου Μυγδονίας, διότι απλά δεν θέλουν να αναγνωρισθεί η καθοριστική συμβολή μας σε αυτό. Είναι ενδεικτική η απαράδεκτη δήλωση μελών της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, ότι: «μόνο αν αλλάξει ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ θα παραχθεί έργο». Μιλάμε για ένα έργο που έχει γίνει και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ολοκλήρωσης και χρηματοδότησης του. Για ένα έργο μοναδικό στη λεκάνη της Μυγδονίας, που επιτρέπει σήμερα τη νέα διοίκηση του δήμου να προχωράει σε συμφωνία και με το δήμο Λαγκαδά για την χρησιμοποίησή του. Αξίζει επίσης να αναλογισθεί κανείς ότι οι μελέτες της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού ξεκίνησαν ταυτόχρονα με το Δήμο Καλλιθέας, ο οποίος ακόμη και σήμερα παραμένει στις μελέτες.
Εκτός των ανωτέρω, η παραίτησή μου θα ήθελα να θεωρηθεί και ως διαμαρτυρία για την μη αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, εκ παραλλήλου, με το έργο της αποχέτευσης, στο Δ.Δ. Λητής – Μελισσοχωρίου, όπως σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ήδη στο Δ.Δ Δρυμού.
2. Επίσης οι συκοφαντίες συνεχίζονται και σε ότι αφορά το χρέος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Παρασιωπώντας ότι το χρέος των 3.300,000€ με το οποίο έχει επιβαρυνθεί το έργο της αποχέτευσης ( λόγω του ότι οι αντιστηρίξεις της αποχέτευσης, οι διατρήσεις των Ε.Ο. Σερρών και Κιλκίς, οι αμοιβές αρχαιολόγων, οι ιδιωτικές συνδέσεις αλλά και οι αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων της ύδρευσης του Δρυμού που πραγματοποιήθηκαν ) δεν ήταν επιλέξιμη δαπάνη. Η επίκληση του χρέους δεν ευσταθή και ούτε μπορεί να αποτελεί πραγματική αιτία για καθυστέρηση ή διακοπή του έργου δεδομένου ότι τα χρήματα μπορούν να βρεθούν ως εξής:

1. 1.100,000 € είναι η επιστροφή Φ.Π.Α.

2. 300.000,00 € είναι τα οφειλόμενα από την ύδρευση από τη ύδρευση

3. 900.000,00 € ανέρχεται το ποσό από τα τέλη σύνδεσης

4. 700.000,00 € είναι το δάνειο που έχει δρομολογηθεί και είναι απαραίτητο να υπάρχει σαν ποσό για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ - ΕΠΠΕΡΡΑ από το 4ο κοινοτικό πλαίσιο ( Υποβάλλω συνημμένα έγγραφα).

3. Παράλληλα, υποβάλλω την παραίτηση μου και από Πρόεδρος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυγδονίας.
Τελειώνοντας, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συνεργάτες - μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για το έργο που προσέφεραν αλλά και τους πολίτες του Δήμου Μυγδονίας για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της προσπάθειας μας, ακόμη και με παραλείψεις και τυχόν λάθη στο έργο που επιτελέσαμε στον τομέα της Αποχέτευσης και Βιολογικού καθαρισμού.

Με εκτίμηση

Γαβότσης Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.