Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ: Για ποια διαφάνεια μιλά ο κ Μπάτος;

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ωραιόκαστρο – Όραμα Δημιουργίας» αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τους συμπολίτες μου σχετικά με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, όπως διάβασα στην τοπική εφημερίδα «Χρόνος», όπου μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι: «για εμάς η διαφάνεια δεν αποτελεί ένα σύνθημα, αλλά καθημερινή πρακτική, είναι τρόπος διοίκησης»
Σας παραθέτω, λοιπόν, δύο έγγραφα απ’ όπου μπορεί ό καθένας μας να διαπιστώσει το πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή διοίκηση στην πράξη, την διαφάνεια που τόσο επίμονα επικαλείται.
Το πρώτο έγγραφο αφορά την εισαγγελική εντολή που αναγκαστήκαμε να αιτηθούμε και να λάβουμε, έτσι ώστε να μας χορηγηθούν –δυστυχώς μετά από μήνες προσπαθειών- οικονομικά στοιχεία και συμβάσεις που συνήψε ο δήμος μας με ιδιώτες.

Το δεύτερο έγγραφο είναι απόσπασμα της υπ’ αριθμ. 18181/14-5-2007 απόφασης της εκδίκασης της αγωγής ύψους 500.000 ευρώ που άσκησε μέλος της διοίκησης του δήμου εναντίον μου – αγωγή η οποία απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στην πρόσφατη(τότε) επέκταση του σχεδίου πόλης Ωραιοκάστρου, εντάχθηκε αγροτεμάχιο στο σχέδιο, χωρίς αυτό να έχει προταθεί από το δημοτικό συμβούλιο
Η απόφαση αναφέρει επί λέξει (απόσπασμα):
«… εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως το ήμισυ εκ του 1013 αγροτεμαχίου, καθώς και ολόκληρο το 1014 αγροτεμάχιο, που όπως προαναφέρθηκε ανήκε στην ιδιοκτησία του δημάρχου και… (σ.σ. ιδιωτών). Αυτή η επ’ ωφελεία των τελευταίων, πλην μη προταθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, διεύρυνση των ορίων του Γ.Π.Σ. προκάλεσε στον εναγόμενο πλείστες υποψίες, θεωρώντας δε αυτός το όλο ζήτημα ως αναγόμενο στην πληροφόρηση, ενημέρωση και κατατόπιση του κοινού, αποφάσισε να το γνωστοποιήσει μέσω της εφημερίδας του και τωνν δύο συνεντεύξεων που παραχώρησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALFHA και MEGA. Ο προβληματισμός, οι υποψίες καθώς και η οξεία κριτική του εναγόμενου, αναφορικά με τον τρόπο απόκτησης του υπ’ αριθμ. 1014 αγροτεμαχίου και την εν συνεχεία ένταξή του στο σχέδιο πόλεως, με όλες τις ευνοϊκές για τους ιδιοκτήτες του συνέπειες (μεγάλη αύξηση της αξίας του και του συντελεστή δόμησης, δυνατότητα ανεγέρσεως πολυτελών κατοικιών κλπ)…
»… Επιπλέον, με τον τρόπο και υπό τις περιστάσεις, που αυτά διατυπώθηκαν, δεν προκύπτει σκοπός εξυβρίσεως, αφού ούτε ένας δυσμενής ή περιφρονητικός χαρακτηρισμός αποδίδεται, ήταν δε ο τρόπος γραφής αντικειμενικά αναγκαίος για τη δέουσα απόδοση της σκέψεως του αρθρογράφου».

Τα δύο παραπάνω ενδεικτικά παραδείγματα, δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πώς η διοίκηση αντιλαμβάνεται την έννοια της διαφάνειας. Απομένει στους συμπολίτες μας να κρίνουν.

Ανέστης Πολυχρονίδης
Επικεφαλής Παράταξης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.