Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Γαβότσης Αστέριος:Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την παραχώρηση 40 στρεμμάτων στην Ενορία Αγ. Αθανασίου Λητής

Καταρχάς θα πρέπει να γίνει σαφές πως όλη η συζήτηση, με την οποία σκοπίμως κάποια «κέντρα υποτελών σε αλλότρια συμφέροντα » επιχειρούν να μας σπιλώσουν, αφορά σε μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία μάλιστα απασχόλησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε μια συνεδρίαση όπου επί της ουσίας υπήρξε συμφωνία.
Και η ουσία ήταν και είναι στο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει ο δήμος στην περίπτωση ευόδωσης αυτής της συνεργασίας, στον διαχειριστικό έλεγχο και τήρηση των συμφωνηθέντων όρων.
Με βάση τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων, άρθρο 185 παρ2 Ν 3463/2006 «…με απόφαση του δημοτικού η κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα η οποία είναι κοινωφελής η προάγει τα τοπικά συμφέροντα»

Συνεπώς η δημοτική αρχή Μυγδονίας ακολουθώντας και εφαρμόζοντας πιστά το νόμο, αναζήτησε τις καλύτερες δυνατές προυποθέσεις για να παραχωρήσει στην ενορία Αγίου Αθανασίου Λητής, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Λαγκαδά, όπως σκοπίμως παραπληροφορούν τους δημότες, την συγκεκριμένη έκταση, θέτοντας συγκεκριμένους και απαράβατους όρους :
  • –      Ανέγερση συνεδριακού κέντρου
  • –      Κατασκευή χώρου κατασκηνώσεων
  • –      Ανέγερση χώρου πολλαπλών χρήσεων

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ,

ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι ευρωπαικό απευθύνεται αποκλειστικά σε δραστηριότητες και δυνατότητες συνεργασίας της εκκλησίας και η δημοτική αρχή θα έπρεπε, αν έκρινε σκόπιμο και συμφέρον για τους δημότες, να το αξιοποιήσει μέχρι το τέλος του 2010. Γι αυτό και έγιναν εσπευσμένα ορισμένες διαδικασίες, όπως ο έλεγχος σε ότι αφορά την ιδιοκτησία της προς παραχώρηση έκτασης. Έλεγχος ο οποίος ανετέθη σε έγκυρη νομικό, η οποία στην εισηγητική της έκθεση αναφέρεται τεκμηριωμένα στο θέμα.
Αυτός –η χρονική πίεση υλοποίησης του έργου- είναι επίσης ο λόγος που το θέμα ήρθε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Όσοι επιχείρησαν να χαρακτηρίσουν ποικιλοτρόπως τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και τις διαδικασίες που ακολουθήσαμε, αν δεν είναι αφελείς η ελλιπώς ενημερωμένοι, τότε είναι προβοκάτορες.

Ο δήμος είχε και έχει τη αποκλειστική αρμοδιότητα σε ότι αφορά το μέλλον της εν λόγω παραχώρησης και μπορεί σε οποιοδήποτε στάδιο να παρέμβει και να άρει τη συμφωνία, αν δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία είναι σαφή και καθορισμένα. Πέντε χρόνια για την έκδοση οικοδομικής άδειας, πέντε χρόνια για την ολοκλήρωση των εργασιών και επιπλέον πέντε έτη για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις από μέρους της εκκλησίας, αναφορικώς με τη χρήση των εγκαταστάσεων. Η απόφαση σε κάθε περίπτωση, λαμβάνεται από το δημοτικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου έχουν τον πρώτο λόγο. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι σύννομες με βάση το εισηγητικό υπόμνημα της δικηγόρου Σοφίας Δεληπάλα, η οποία προέβη στις σχετικές διαδικασίες. Όπως η ίδια σημειώνει εκκρεμεί η νομική έρευνα από μέρους της στο υποθηκοφυλακείο, αναφορικά με τους τίτλους κυριότητας του Δήμου.
 

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, όπου συζητήθηκε το θέμα με παρόντες 15 από τους 17 συμβούλους, έγινε σχετική συζήτηση και διατυπώθηκαν οι απόψεις όλων. Ο δήμαρχος κ Αστέριος Γαβότσης τόνισε πως το έργο είναι κοινωφελές, εντάσσεται σε ευρωπαικό πρόγραμμα και πρότεινε να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νοσοκομείο για παιδιά. Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους, ήταν για επί μέρους παραμέτρους του θέματος, καθώς στην ουσία και στην αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί μια τέτοια συνεργασία δεν υπήρξαν αρνητικές θέσεις. Δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να ξεκαθαρίσει σύντομα το θέμα με τους τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ άλλοι πρότειναν διαφορετικό χρονοδιάγραμμα σε ότι αφορά την παραχώρηση. Κοινός τόπος των δηλώσεων τους ήταν ο ρόλος του δήμου στη περίπτωση υλοποίησης του έργου και αυτό κάνει σαφές ότι οι δημότες μπορούν να ωφεληθούν από την αίσια έκβαση αυτής της συνεργασίας. Αν και δυστυχώς ορισμένοι για χάρη των παραταξιακών και προσωπικών συμφερόντων τους φρόντισαν να δημιουργήσουν θολό τοπίο γύρω από το θέμα, υποσκάπτοντάς το.
Ο στόχος τους ήταν και είναι ένας, να εκθέσουν τη δημοτική αρχή και το δήμο για να υπηρετήσουν τις σκοπιμότητες «τρίτων»

Φίλες και φίλοι
Θεωρώ ότι προσβάλλει τους δημότες και το δήμο μας η υποκρισία ορισμένων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι άλλα λένε, προτείνουν και ψηφίζουν στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα υποστηρίζουν δημοσίως, για να ικανοποιήσουν τη σχέση συναλλαγής τους με παράγοντες όμορων περιοχών. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι σήμερα συμπορεύονται με δημάρχους όμορων δήμων, στο δημοτικό συμβούλιο απλά έθεσαν κάποιους προβληματισμούς για το θέμα της παραχώρησης και κανείς δεν διαφώνησε με την ουσία, αλλά έχουν αναλάβει «εργολαβικά» τη δυσφήμιση του δήμου Μυγδονίας, μόνο και μόνο για να τους δοθεί λίγος πολιτικός «χώρος» στα ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών. Όποιος θέλει να ενημερωθεί και να διαπιστώσει το διπλό ρόλο τους, μπορεί να διαβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ, όπου και εκτίθενται. Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.