Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Σ. Αναστασιάδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Δε λύνεται το Σκοπιανό χωρίς αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ

Την ανάγκη τροποποίησης του υφιστάμενου Συντάγματος που προωθεί αλυτρωτικές και εθνικιστικές λύσεις εις βάρος της Ελλάδας ζήτησε ο βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Σάββας Αναστασιάδης.

«Τραγικό λάθος να μπαίνουμε σε σενάρια ονοματολογίας χωρίς να αλλάξει το Σύνταγμα της πΓΔΜ» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι, αν οι Σκοπιανοί κάνουν κάποιες υποχωρήσεις, τότε θα μπορέσει να συζητηθεί πρακτικά η επίλυση του Σκοπιανού. «Αν μιλούν για Μακεδονία και αλυτρωτισμό εις βάρος της Ελλάδας, τότε τι έχει αλλάξει;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ.
«Οι παύλες και τα κυριλικά είναι αστειότητες του Καμμένου» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης για να διευκρινήσει ότι, αν δεν αλλάξει το ζήτημα του Συντάγματος, δεν προτίθεται να ψηφίσει καμία πρόταση της κυβέρνησης.
«Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμα τους για να υπάρξει μία καλή συμφωνία», επανέλαβε.

Δε χρειάζεται βιασύνη
Ο βουλευτής της Ν.Δ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πΓΔΜ κινδυνεύει να διαλυθεί στο προσεχές διάστημα και, εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής της κατάστασης, βρίσκεται σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση απ' ό,τι το 2008. Μάλιστα, σημείωσε ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται να βιαστεί για την επίλυση του Σκοπιανού ενώ τόνισε ότι «οι Η.Π.Α τους θέλουν στο ΝΑΤΟ για να μη διαλυθούν».
«Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να βάλει την χώρα στο ΝΑΤΟ» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης αφήνοντας αιχμές σχετικά με τα πολιτικά κίνητρα που αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά επίλυση του ζητήματος.



Ράδιο Θεσσαλονίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.