Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Του Ηλία Καραγκουνίδη.

Όταν η εμπάθεια κυριαρχεί στην κοινωνία και η αταξία στα μυαλά των ανθρώπων, τότε τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Για ορισμένους ό,τι ονομάζουμε αλήθεια είναι ένας αφηρημένος χαρακτηρισμός και μια προσπάθεια να διατηρήσουν την μετριότητα, θέλοντας μια κοινωνία να πορεύεται στα τυφλά.
Με έκπληξη λοιπόν διάβασα σε τοπική εφημερίδα του Ωραιοκάστρου, μια επιστολή τοπικής συμβούλου της παράταξης του κ.Παπακωνσταντίνου, με αναφορές σε ένα δημοτικό συμβούλιο με τόσες λεπτομέρειες και έχοντας μάλλον μαντικές ικανότητες, αφού η ίδια δεν παρευρίσκονταν στην αίθουσα και δεν υπήρχε ούτε και ζωντανή αναμετάδοση, εκθέτοντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα την παράταξή της για την αφέλεια και τις εμμονές που έχει απέναντι σε ανθρώπους που υπηρετούσε τέσσερα χρόνια.
Όταν λοιπόν κάποιος σχολιάζει εκ του μακρόθεν, χωρίς να έχει παρακολουθήσει έστω και ένα δημοτικό συμβούλιο, με επιδερμικές προσεγγίσεις και παραταξιακές παπαγαλίες, ξεσηκώνοντας παλιές συνταγές, τότε μάλλον πιστεύει σε ένα σύστημα το οποίο υπηρετεί και διευκολύνει αρκετούς από εκείνους που έκαναν την πολιτική επάγγελμα. Η τίμια κριτική χωρίς εξαρτήσεις και προκαταλήψεις δεν έχει να κάνει με προσωπικά, δεν έχει να κάνει με ιδιοτέλειες, και δεν υπηρετεί διατεταγμένα συμφέροντα. Προβληματίζει τον κάθε πολίτη του Ωραιοκάστρου για την τυφλότητα που προσπάθησε η συγκεκριμένη τοπική σύμβουλος να χαρακτηρίσει για άγνοια τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, και πιστεύω ότι ένα διάλειμμα αλήθειας δεν θα την έβλαπτε.

ΗΛΙΑΣ Π. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.