Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Για πραξικόπημα της κυβέρνησης μιλά ο δήμαρχος Δέλτα

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πείθει για εθνική προσπάθεια, αντίθετα παραπέμπει σε κυβερνητικό ναυάγιο τονίζει ο δήμαρχος

Picture 0 for Για πραξικόπημα της κυβέρνησης μιλά ο δήμαρχος Δέλτα
Για «πραξικόπημα το οποίο δε θα περάσει» κάνει λόγο ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ προς στην Τράπεζα της Ελλάδος, με κατεπείγουσα ρύθμιση μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
«Είναι μια μεθόδευση αντιδημοκρατική, πολιτικά απαράδεκτη, νομικά αντισυνταγματική και σφόδρα επιθετική για το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Το θεσμό που ζει την καθημερινότητα του πολίτη, που συμβάλλει όσο κανείς στην κοινωνική συνοχή ιδιαίτερα τώρα, στον καιρό της κρίσης» σημειώνει ο δήμαρχος.  
Όπως τονίζει ο κ. Φωτόπουλος, «όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι δήμαρχοι αποδείξαμε ότι είμαστε μπροστάρηδες στην εθνική προσπάθεια, με τη μείωση των πόρων που δέχθηκε η αυτοδιοίκηση. Όμως αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πείθει για εθνική προσπάθεια, αντίθετα παραπέμπει σε κυβερνητικό ναυάγιο».
«Ο προγραμματισμός των Δήμων δεν μπορεί να τιναχτεί στον αέρα. Και οι χιλιάδες πολίτες με τις οικογένειές τους που εργάζονται και περιμένουν να πληρωθούν για να ζήσουν και να ανταπεξέλθουν στη σκληρή κρατική φορολογία, δεν μπορεί να οδηγούνται σε απόγνωση επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση είναι ανεγκέφαλοι».
Ο κ. Φωτόπουλος ανακοίνωσε ότι συντάσσεται με τη στάση των επικεφαλής της ΠΕΔΚΜ Λ. Κυρίζογλου και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. «Πιστεύω ότι η στάση των δημάρχων της χώρας που θα προκύψει από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ θα είναι δυναμική απέναντι στη πρωτοφανή αυτή αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης. Το πραξικόπημα δε θα περάσει» σημειώνει.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.