Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο καθημερινός πολίτης έχει νου και κρίση ώστε να αξιολογήσει την παραμικρή έστω θετική κίνηση από την πλευρά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να την εκτιμήσει και να την ανταμείψει. Όσο λιγότερο θεαματική, όσο μικρή αλλά ειλικρινής και συγκεκριμένη είναι αυτή η κίνηση, τόσο ο πολίτης θα αισθανθεί ότι δεν τον κοροϊδεύουν.
Ο πολιτισμός λοιπόν ξαναγύρισε στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που τώρα μας διοικούν, να καταλάβουν από πολύ νωρίς ότι ο πολιτισμός είναι αυτός που οδηγεί τον άνθρωπο να ξεπερνάει αδιάκοπα τον εαυτό του. Και αυτό φάνηκε και από την ομιλία του νέου Δημάρχου, αλλά και από την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου οικονομικών, που έγκαιρα συνειδητοποίησαν την έκταση του προβλήματος που παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκηση, και έγκαιρα είπαν την αλήθεια στους πολίτες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον τεχνικό και οικονομικό προϋπολογισμό. Δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος, γιατί γνωρίζουν ότι ο φόβος αυτός δεν αφήνει να γίνουν κινήσεις , για να πάει ο τόπος μπροστά.


Οι πολίτες διεκδικούν το δικαίωμα να συμμετέχουν ισότιμα παντού, και φυσικά να έχουν πρόσβαση στα στεγανά του Δήμου. Αυτό η κοινωνία το θεωρεί ως κεκτημένο, και η σημερινή Δημοτική αρχή αγωνίζεται για να είναι ανοικτή στον δημιουργικό διάλογο, απαλλαγμένη από μονόπλευρες κατευθύνσεις. Η κριτική είναι το ουσιαστικότερο στοιχείο της πνευματικής και της πολιτικής δημιουργίας, χωρίς όμως να συνοδεύεται με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα, για έναν δημιουργικό διάλογο ακόμα και μέσα από τις αντιπαραθέσεις.

Ηλίας Καραγκουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.