Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ωραιόκαστρο: Ποιοί ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό; Του Φ. Φουντουκίδη

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Η μετάδοση ποιοτικής μουσικής συναυλίας  -σε γιγαντοοθόνη-  είναι η νέα κίνηση .
Σε ένα άνυδρο πολιτιστικό τοπίο στο Ωραιόκαστρο είναι μια όαση δροσιάς που βγάζει τους πολίτες απο το σπίτι και από την κακογουστιά της τηλεόρασης. Μάλιστα μας ετομάζει και άλλες εκδηλώσεις καθώς προαναγγέλει "καλοκαιρινά μουσικά βραδινά".
Το Ωραιόκαστρο, με εξαίρεση τους συλλόγους που ασχολούνται με την παράδοση, δεν παράγει αξιόλογο πολιτιστικό προιόν. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει ούτε ένα συλλογικός φορέας πολιτισμού και όλοι περιμένουν απο τον Δήμο να καλύψει το κενό με τα κονσερβοποιημένα "πολιτιστικά δρώμενα". Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιες επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι, ποιοί ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό στο Ωραιόκαστρο;

Αναδημοσίευση απο το http://www.oraiokastro.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.