Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Συνάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κο Αστέριο Γαβότση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κο Αστέριο Γαβότση, στα γραφεία της παράταξής του, στην οδό Κομνηνών. Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια της απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων να συναντηθεί με όλες τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετά από μια σύντομη παρουσίαση από τον πρόεδρο της Ένωσης, κο Νικόλαο Τσιτιρίδη, των μελών του Δ.Σ., του σκοπού και των δράσεων της Ένωσης, συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν όλα τα σχολεία του Δήμου. Ιεραρχικά τα θέματα που μονοπώλησαν τη συζήτηση ήταν η αδυναμία υλοποίησης των ετήσιων θερινών προγραμμάτων «Παιδί και θάλασσα» ή «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση», η σχολική στέγη του Δήμου Ωραιοκάστρου και έπειτα με απλή αναφορά άλλα επιμέρους προβλήματα, εξίσου όμως σημαντικά.
Ο κος Γαβότσης διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του θα κινηθεί, δίνοντας προτεραιότητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία στο Ωραιόκαστρο και ιδιαίτερα η σχολική στέγη. Μάλιστα σε αυτή του την προσπάθεια ζήτησε και την αρωγή της Ένωσης Γονέων. Για το θέμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του νυν Δημάρχου κου Σαραμάντου Δημήτρη στην αδυναμία υλοποίησης του προγράμματος. Η Ένωση Γονέων διεμήνυσε στον κύριο Γαβότση ότι είναι απαράδεκτο και συγχρόνως άδικο να μη μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και πρότεινε να ζητήσουν την πολιτική παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών νυν και νεοεκλεγέντας Δήμαρχος. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά πολίτες του Ωραιοκάστρου και πρέπει να λυθεί άμεσα με τη συλλογική συνδρομή όλων των παρατάξεων, αφού πρώτα μελετήσουν καλά όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλήψεις στα διαδικαστικά. Ο κος Γαβότσης διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να συνδράμει σε κάθε ενέργεια του νυν δημάρχου προς επίλυση του προβλήματος και μάλιστα, είναι έτοιμος να το θέσει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Ένωση Γονέων παρακολουθεί το θέμα και ενεργεί με σοβαρότητα και προσοχή με σκοπό την επίλυση του προβλήματος. Μετά από αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου 192/7-6-14 που έκανε στο Δήμο Ωραιοκάστρου να της κατατεθούν εγγράφως όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ο λόγος για τον οποίο ήρθε σε αδιέξοδο το θέμα είναι έτοιμη με τα μέλη της να απευθυνθεί προς τον Υπουργό Εσωτερικών.
Ο Γεν. Γραμματέας
           Αθανάσιος Τσολακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.