Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ανακοινώνουμε την έναρξη του ι. Σαρανταλείτουργου, ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και την έναρξη της νηστείας, την Παρασκευή 15/11. Για σαράντα ημέρες και έως τις 24/12 θα τελείται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ η Θ. Λειτουργία και θα μνημονεύονται ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να προσκομίζετε τα ονόματα της οικογενείας σας για να μνημονεύονται. Εννοείται ότι η τακτική συμμετοχή μας στις καθημερινές Θ. Λειτουργίες είναι εξόχως ωφέλιμες. Η καθημερινές Θ. Λειτουργίες θα τελούνται 8-9:15 το πρωί εκτός των Κυριακών και των μεγάλων εορτών που θα τελούνται 7:30-10:15 π.μ. και 7:30-9:30 π.μ. αντίστοιχα. Οι Θ. Λειτουργίες θα τελούνται, κατά περίπτωση, στον κεντρικό ενοριακό Ναό της Παναγίας μας και στο Παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου (ο τόπος θα ανακοινώνεται την προηγούμενη Κυριακή και από διαδικτύου). Επίσης, κατά τη διάρκεια του σαρανταλείτουργου, θα τελούνται Αγρυπνίες οι οποίες θα ανακοινώνονται εγκαίρως. Τέλος, είναι καλό να προσφέρουμε τακτικά, κατά την περίοδο αυτή, σπιτικό πρόσφορο, λάδι, κρασί (νάμα), θυμίαμα, καρβουνάκια, και καθαρό κερί.
Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε η Ενορία μας, μας δίνει τη μεγάλη αυτή πνευματική ευκαιρία. Ας την εκμεταλλευτούμε όλοι μας και ας προστρέξουμε στο Χριστό μας, στην Παναγία μας και τους Αγίους μας καταθέτοντας σε Αυτούς τα προβλήματά μας τις αγωνίες, τα αδιέξοδα αλλά και τις ευχαριστίες μας. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία.
Καλή Σαρακοστή και καλά Χριστούγεννα σε όλους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.