Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Απάντηση του Αστ. Γαβότση υπ. Δημάρχου στις ανακρίβειες του κ. Σαραμάντου


Τη δική του απάντηση σε διάφορα δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες και παρουσιάζουν τον δήμο Ωραιοκάστρου ως έναν αναπτυσσόμενο δήμο με δεκάδες έργα σε εξέλιξη δίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. Όπως τονίζει ο κ. Γαβότσης «είναι αδιανόητο η σημερινή διοίκηση να μιλά για έργο την ώρα που η ανυπαρξία της είναι εμφανής σε όλες τις περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου».
Μάλιστα, ο ίδιος καταγγέλλει ότι ορισμένα από τα έργα τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή παρουσιάζει ως δικά της έγιναν κατά τη θητεία του ίδιου, το χρονικό διάστημα που διετέλεσε δήμαρχος Μυγδονίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κόμβοι στη Λητή, το Δρυμό και το Μελισσοχώρι, οι οποίοι κατασκευάστηκαν από τον πρώην δήμαρχο Μυγδονίας αλλά και το μεγάλο έργο της αποχέτευσης, το οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά τα 2/3 κατά τη θητεία του πρώην δημάρχου. «Η αποχέτευση αποτελεί ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή, το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον πρώτο χρόνο θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής. Ωστόσο, η αδιαφορία της διοίκησης του δήμου έχει ξεπεράσει κάθε όριο» υποστηρίζει ο κ. Γαβότσης. «Ο κ. Σαραμάντος δεν μπορεί να μιλά για χρέη από τον πρώην δήμο Μυγδονίας, όταν ο ίδιος έχει να παρουσιάσει μηδενικό έργο στον πρώην δήμο Καλλιθέας. Πως μπορεί και μιλά αυτός που ακόμη ψάχνει να βρει χρηματοδότη για τη μελέτη της αποχέτευσης στο πρώην δήμο Καλλιθέας; Πόσο λογικό είναι να κατηγορείς κάποιον γιατί επέλεξε κατά τη θητεία του να παράξει έργο; Και πόσο λογικό είναι να «καρπώνεσαι» έργα που έγιναν από άλλους;», αναρωτιέται. 
Όπως αναφέρει ο κ. Γαβότσης η δημοτική αρχή «υιοθετεί» και άλλα έργα τα οποία είτε έγιναν από την πρώην δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου, είτε ξεκίνησαν από τον ίδιο χωρίς να προλάβουν να ολοκληρωθούν. «Η σημερινή δημοτική αρχή αναφέρει έργα τα οποία οι δημότες δεν έχουν δει ποτέ. Είναι αδιανόητο να κοροϊδεύουμε τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας για τη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού, όταν αυτή έχει καταντήσει το γεφύρι της Άρτας με τις συνεχείς παρατάσεις και η οποία κινδυνεύει να μην κατασκευαστεί ποτέ» λέει ο κ. Γαβότσης.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου αναφέρει επίσης ότι παρά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μια πολύ καλή σχέση του δήμου με ευρωπαϊκά προγράμματα, κάτι τέτοιο αποδεδειγμένα δεν ισχύει. «Η ανικανότητα της διοίκησης είναι και εδώ κάτι παραπάνω από εμφανής. Όταν γειτονικοί δήμοι αξιοποιούν δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα και υλοποιούν έργα τα οποία θα «απολαύσουν» οι δημότες τους, η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου παραμένει στα λόγια», σημειώνει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στη δήλωση του κ. Σαραμάντου για την καταγγελία του κ. Γαβότση αναφορικά με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο πρώην δήμαρχος Μυγδονίας τονίζει ότι το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. «Δεν είναι λογικό να μιλά κάποιος που έχει δικαστικές εκκρεμότητες για διαφυγόντα κέρδη αλλά και απευθείας αναθέσεις, οι οποίες έβλαψαν το δήμο Ωραιοκάστρου και τον πρώην δήμο Καλλιθέας», σημειώνει.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφέρεται επίσης στη δήλωση του δημάρχου για «συμμάζεμα» των οικονομικών του δήμου και κυρίως των χρεών που κληρονόμησε από τον πρώην δήμο Μυγδονίας και τα νομικά του πρόσωπα. «Για ποιο συμμάζεμα μιλά όταν σύμφωνα με δημοσιεύματα τα χρέη του δήμου ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ; Μάλλον του διαφεύγει ότι ο ίδιος κληρονομεί στον δήμο Ωραιοκάστρου τεράστια χρέη σε τράπεζες και ιδιώτες χωρίς να παρουσιάσει έργο, όταν στο πρώην δήμο Μυγδονίας το έργο της προηγούμενης διοίκησης ήταν ιδιαίτερα εμφανές σε όλες τις περιοχές του δήμου», αναφέρει ο πρώην δήμαρχος και διευκρινίζει ότι τα χρέη που κληρονόμησε από τον πρώην δήμο Μυγδονίας ο κ. Σαραμάντος αφορούν δεκάδες έργα τα οποία υλοποιήθηκαν αλλά δεν πρόλαβαν να αποπληρωθούν. «Ο ίδιος τι έχει να επιδείξει από τη δική του θητεία τόσο στον πρώην δήμο Καλλιθέας, όσο και στο δήμο Ωραιοκάστρου; Θα πρέπει να πει την αλήθεια στους πολίτες και όχι να αναλώνεται σε ψευδείς δηλώσεις για δήθεν έργο, το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος έχει υλοποιήσει», καταλήγει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα».

Γραφείο Τύπου του υπ. Δημάρχου
Αστέριου Γαβότση
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              

 «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.