Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 31-7-2013.

Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) δείχνουν ότι και φέτος είχαμε 1 κρούσμα της λοίμωξης του Ιού του Δυτικού Νείλου στον δήμο Ωραιοκάστρου, γι' αυτό και ο δήμος μας έχει περιληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 8 επηρεαζόμενες περιοχές πανελλαδικά.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2012  είχαμε 1 κρούσμα ενώ για το 2011 γνωρίζω προσωπικά συμπολίτισσά μας που κόντεψε να πεθάνει από την εν λόγω λοίμωξη. Κι ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επανεμφάνισης του Ιού στις περιοχές που έχουν υπάρξει κρούσματα βλέπουμε ότι κάθε χρονιά τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών και ενημέρωσης του κοινού στον δήμο μας είναι ανύπαρκτα. Έτσι και φέτος το Ωραιόκαστρο δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές που καθόρισε η Περιφέρεια για να γίνουν ψεκασμοί, ενώ η διοίκηση Σαραμάντου δείχνει εγκληματική αδιαφορία, ούτε μια ανακοίνωση ενημέρωσης του κοινού δεν έχει βγάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.