Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ
ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Συναυλία της Χορωδίας Eu Choralis
Την Παρασκευή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ετήσια συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας Eu Choralis, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, στο Δημοτικό Μέγαρο Παλαιοκάστρου ¨Παύλος Μελάς», με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Χορωδία ερμήνευσε, στο πρώτο μέρος, υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Κωνσταντινίδη, δρ. Μουσικολογίας, έργα Ελλήνων συνθετών, μεταξύ των οποίων και του Χρήστου Σαμαρά, ο οποίος παραβρέθηκε στη συναυλία. Ειδική συμμετοχή είχε ο τενόρος κ. Χριστόφορος Ψαλτόπουλος, οποίος, με τη λυρική φωνή του, ερμήνευσε έργα των Κατακουζηνού, σε ποίηση Γ. Βιζυηνού και Αστρινίδη, σε ένα νανούρισμα της Σμύρνης.
Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρατσινάκης, ο οποίος, συνοδευόμενος από οργανικό σύνολο, ερμήνευσε τέσσερεις δικές του συνθέσεις και στη συνέχεια γνωστά έργα των Θαλασσινού, Μαρκόπουλου, Χατζιδάκη και Θεοδωράκη. Ο Δημήτρης Πρατσινάκης γοήτευσε το πολυπληθές κοινό, το οποίο τον συνόδευε στα γνωστά τραγούδια, δημιουργώντας ένα όμορφο κλίμα στο χώρο της συναυλίας. Η συναυλία έκλεισε με δύο γνωστά κομμάτια, την «Όμορφη Πόλη» και «Κάτω στης Μαργαρίτας τ’ αλωνάκι», τα οποία ερμήνευσαν η Χορωδία, ο Δημήτρης Πρατσινάκης και το οργανικό σύνολο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της παραγωγής: Τον Δημήτρη Πρατσινάκη και τον Χριστόφορο Ψαλτόπουλο για τη φιλική τους συμμετοχή, τη Δώρα Λιθοπούλου, στο πιάνο, τους Τίμο και Ευγένιο Αναστασιάδη, στο βιολί και το φλάουτο, αντίστοιχα και το Μανώλη Πρατσινάκη, στο ηλεκτρικό μπάσο. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στην εκπαιδευτικό μουσικής και υπεύθυνη για τη μουσική διδασκαλία της Χορωδίας Eu Choralis, κ. Άννα Γεράση, και τον διευθυντή της Χορωδίας, πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, εκπαιδευτικό στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης και Δρ. Μουσικολογίας, κ. Αντώνη Κωνσταντινίδη, για την άοκνη, εθελοντική εργασία τους στα πλαίσια της Χορωδίας Eu Choralis. Τέλος, ευχαριστούμε τα ανθοπωλεία «Γιάννης» για τον όμορφο φυτικό διάκοσμο της σκηνής.

Εικαστικό δρώμενο από τις Ενοριακές Εικαστικές Ομάδες «Ζωγραφείον»
Το Σάββατο 25 Μαϊου, το πρωί, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, τα τμήματα ενηλίκων των Ενοριακών Εικαστικών Ομάδων «Ζωγραφείον», ζωγράφησαν, στο δάπεδο της αυλής, ένα θέμα από τις «Μπαλαρίνες», έργο του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, Ντεγκά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και καταδεικνύει, αφενός, την πρόοδο των μελών των Ομάδων και αφετέρου τη σπουδαία δουλειά της δασκάλας των τμημάτων, ζωγράφου κ. Κυριακής Κασίδου. Έτσι, από το Σάββατο η αυλή του 1ου Δημοτικού κοσμείται από ένα όμορφο έργο τέχνης, προσφορά των Εικαστικών Ομάδων της Ενορίας μας στα παιδιά και τους δασκάλους του σχολείου. Σημειώνεται ότι στο δρώμενο συμμετείχαν και μέλη των παιδικών τμημάτων των Ομάδων, τα οποία, με τη φροντίδα της Μαρίας Κασίδου, ζωγράφισαν με κιμωλία σε άλλο σημείο της αυλής. Στο χώρο λειτουργούσε μπουφές με πρωινό, με τη φροντίδα της Κυριακής και της Μαρίας Κασίδου. Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ειρήνη Ιωαννίδου, το Σύλλογο των Διδασκόντων και την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου για την άδεια χρήσης του χώρου. Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο Σάββατο, 1 Ιουνίου, στις 10π.μ., στην αυλή του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, τα παιδικά τμήματα των Εικαστικών Ομάδων θα εικονογραφήσουν ένα παραμύθι το οποίο έγραψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πανηγύρι Παναγίας Πορταΐτισσας
Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο εόρτιος Εσπερινός της Παναγίας με την παρουσία κόσμου, των Αρχών του Δήμου μας και εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου. Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της επιβλητικής εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας σε κεντρικές οδούς του Ωραιοκάστρου. Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν των περισσοτέρων από σαράντα εκπαιδευτικών που εργάστηκαν φέτος εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας, καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες περισσοτέρων από ογδόντα παιδιών, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Κατά τη διάρκεια του δείπνου προσφέρθηκαν σε όλους τους εθελοντές από μία βεβαίωση της συμμετοχής τους και από μία εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας, ορατή ευλογία και ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους. Η λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή, 26 Μαΐου με τη θ. Λειτουργία και το απόγευμα με την τέλεση της Παράκλησης και των Χαιρετισμών στην Παναγία Πορταΐτισσα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση, τους:
Δήμο Ωραιοκάστρου, Ε.Π.Ω.Φ., κατάστημα «Μούσες», catering «Άλσος», αρτοζαχαροπλαστείο «Μελί Μελί», καθώς και όλα τα Blogs, λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έντυπα μέσα, που πρόβαλαν με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις.    



     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.