Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Προεκλογική δραστηριότητα Μαρίας Καγκελίδου


Στις λαϊκές αγορές της Νέας Μεσήμβριας, του Ανατολικού και των Διαβατών περιόδευσε σήμερα η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης, Μαρία Καγκελίδου, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκε περιοχές της Σίνδου και στη συνέχεια παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίνδου.

Αύριο η κ. Καγκελίδου θα επισκεφτεί τη λαϊκή αγορά Παλαιοκάστρου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό FM 100 και στην εκπομπή «Πρωϊνά Δρομολόγια» η υποψήφια βουλευτής δήλωσε πως «αποφάσισα να πολιτευτώ γιατί έχω στεναχωρηθεί, έχω δυσαρεστηθεί, έχω οργιστεί όπως όλοι οι πολίτες. Δεν γίνεται όμως έτσι να πάμε στις κάλπες. Πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια για να αλλάξουμε τη χώρα».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Ηλία Κανέλλη και Μαρία Νταλιάνη σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «πως πρόκειται για μια προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού, που έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία. Είναι ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό που έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του. Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, γιατί μπορούμε να κοιτάμε τον Πύρρο Δήμα και να παίρνουμε κουράγιο ως χώρα ότι θα τα καταφέρουμε».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών και την άνοδο της Μαρί Λεπέν και την άνοδο της «Χρυσής Αυγής» στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η κ. Καγκελίδου δήλωσε: «Ελπίζω ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευσθούν. Η ισχυροποίηση και η είσοδος ακροδεξιών κομμάτων στα κοινοβούλια αποτελεί πλήγμα στην δημοκρατική λειτουργία, διότι τα κόμματα αυτά αντιστρατεύονται την ίδια την Δημοκρατία. Από την άλλη, αποτελεί απόδειξη της αδυναμίας της πολιτείας να διασφαλίσει βασικές ανάγκες, όπως η ασφάλεια, σημαντικού τμήματος πολιτών. Η ευθύνη του πολιτικού συστήματος έγκειται στην μονομερή προσπάθεια ένταξης των πολιτών στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η δημοκρατία ταυτίστηκε με την (ατομική) ευημερία και κατανάλωση, αλλά ποτέ με την ισότητα, την αναδιανομή δυνατοτήτων και την ελευθερία. Σήμερα, στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε, η μικροπολιτική τακτική της εύκολης άρνησης πάντων και της επιλεκτικής συμμετοχής τείνει να μετατρέψει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας σε πρόβλημα δημοκρατίας.



Διαβάστε επίσης συνεντεύξεις της υποψηφίου στο redalert.gr (http://redalert.gr/gnomes/synenteykseis/1638-zitame-pistepsoun



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.