Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Ωραιοκάστρου: Αποφασίστηκε η χορήγηση 20 + 10 νέων αδειών υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου


Με τη διαδικασία της προ ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία, από την παράταξη της διοίκησης η χορήγηση 20 + 10 νέων αδειών υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου για το δήμο Ωραιοκάστρου. Στο συνολικό αριθμό των αδειών περιλαμβάνονται οι νέες άδειες που τυχόν θα ζητηθούν καθώς και οι ανανεώσεις των υπαρχουσών αδειών που λήγουν λόγω πέρας τριετίας. Η πρόταση της διοίκησης, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιμετώπισε τη σφοδρή άρνηση της αντιπολίτευσης. Ν. Μπάτος «επειδή βλέπω ότι το πλανόδιο εμπόριο έχει μετατραπεί σε στάσιμο, έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό και καταψηφίζω». Α. Γαβότσης «Δεν πρέπει να δοθούν αυτές οι άδειες». Δ. Καρασαββίδης «Ο δήμος Ωραιοκάστρου, έχει μία πλήρη αγορά και εάν στον υπόλοιπο δήμο, δεν υπάρχει επαρκής αγορά, να γίνει διαφημιστική καμπάνια από το δήμο για την προβολή της αγοράς του Ωραιοκάστρου». Χ. Αλίρη «Ο νόμος ορίζει το πλανόδιο εμπόριο για τις περιοχές που δεν έχουν μαγαζιά για να εξυπηρετούνται. Όχι για περιοχές σαν το Ωραιόκαστρο, που οι πλανόδιοι προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό με τους καταστηματάρχες». Α. Θεμελής «Δεν είναι το θέμα, ότι απειλείται η αγορά από τους πλανόδιους. Η αγορά απειλείται, από την πολιτική του μνημονίου». Τερζής Χ. «Δεν συμφωνώ με τις νέες άδειες. Γίνεται κατάχρηση». Τέλος ο Γ. Λαζαρίδης, ο εισηγητής του θέματος τόνισε «Δεν θα θέλαμε να πλήξουμε την αγορά, το σταθερό εμπόριο».
Να αναφέρουμε ότι στην επιτροπή υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου, του δήμου Ωραιοκάστρου, συμμετέχουν πλην του προέδρου του Γ. Λαζαρίδη ένας εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που η συμμετοχή του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, αμφισβητείται. Ένας εκπρόσωπος του ΕΒΕΘ που έλειπε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της επιτροπής, ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών ΟΕΕΘ, ένας εκπρόσωπος του σωματείου καντινών, που έλειπε επίσης, ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και ένας εκπρόσωπος της Δ/νσης τροχαίας Θεσ/νίκης.

Ο χρήστης Γεωργιάδου Μαρίνα το δημοσίευσε στην ομάδα ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.