Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Μπάτος: Ο Σαραμάντος εμπαίζει την Κοινωνία του Ωραιοκάστρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σαραμάντος εμπαίζει την Κοινωνία του Ωραιοκάστρου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης έκανε δεκτή την προσφυγή μας ανακαλώντας το σκέλος που αφορά τα δυο αναπτυξιακά έργα του Ωραιοκάστρου, Αθλητικός Πολυχώρος Γαλήνης και ανέγερση Ανοικτού Θεάτρου.
Έδωσε εντολή στον Σαραμάντο να αναμορφώσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό κατά 1.672.941,14€ και 584.026,89€, για να μην χαθούν τα εξασφαλισμένα κονδύλια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αντίστοιχα.
Και ενώ το έγγραφο παρελήφθη από τον Δήμο στις 23.9.2011 και όφειλε εντός 15 ημερών να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, για να συμπεριλάβει τα δυο έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στο Προϋπολογισμό, Δυστυχώς ο Σαραμάντος και η παρέα του παρά το ότι ο Προϋπολογισμός επεστράφη για Τρίτη φορά, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με αθλιότητα.

Προεξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια, υπέρ των ολίγων που ήθελαν και επεδίωκαν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να σταματήσουν αυτά τα δυο μεγάλα αναπτυξιακά έργα!!!
Αυτά που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη η πόλη μας.
(Βέβαια αν αφορούσε καμιά απ’ ευθείας ανάθεση σε ημέτερο εργολάβο, θα προσκαλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, Τώρα γιατί να το κάνει, τι έχει να ωφεληθεί;)

Τον καλώ δημοσίως να σταματήσει να κρύβει τα έγγραφα, να εφαρμόσει τις αποφάσεις των υπερκείμενων οργάνων και να αντιληφθεί επί τέλους ότι δεν μπορεί να εμπαίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Ωραιοκάστρου.

Σε αυτές τις κρίσιμες μέρες που περνούν οι υπάλληλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου σε σχέση με την εφεδρεία – απόλυση, ο ενιαίος Δήμος έπρεπε να έχει εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών από τον Ιούνιο του 2011 ώστε όλο το προσωπικό να είχε καταταχθεί σε οργανικές θέσεις και να διασφαλιστεί. (άρθρο 254 Ν. 3852/2010)

Η διπλοπροσωπία του Σαραμάντου αποδεικνύεται και σε αυτό το θέμα.
Ενώ για την σύνταξη του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών προϋπολόγισε δαπάνη για να πληρωθεί ιδιωτικό γραφείο με ποσό 36.900€, παράλληλα όρισε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από 10 υπαλλήλους του Δήμου και 3 ειδικούς συμβούλους του.
(απόφαση Σαραμάντου 248/13.5.2011)

Με βάση την απόφαση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η σύνταξη του Ο.Ε.Υ. και να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Και αναρωτιόμαστε:

Α) Γιατί ακόμη δεν έχει έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ήδη παρήλθαν 5 μήνες από την καταληκτική προθεσμία με βάση το άρθρο 254 του Ν. 3852/2010.

Β) Γιατί προέβλεψε να πληρώσει εξωτερικό συνεργάτη με ποσό 36.900€, αφού ο ίδιος συνέστησε την ομάδα εργασίας για την κατάρτισή του.

Αλήθεια πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας Δήμαρχος όταν εμπαίζει τους πολίτες, καταστρατηγεί αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ευτελίζει τις ίδιες του τις αποφάσεις, μειώνει και υποβαθμίζει τις δυνατότητες των υπαλλήλων, αμείβει αδρά τους ειδικούς συνεργάτες του, ταυτόχρονα πληρώνει απλόχερα με υπέρογκο ποσό 36.900€ ιδιωτικό γραφείο για ένα θέμα που εκτελεί η  επιτροπή.

Αλήθεια

Μήπως καθυστέρησε για να δικαιολογήσει την καταχρηστική και παράνομη δαπάνη που επέλεξε να κάνει;

Ελπίζω να μην το τολμήσει.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Δικηγόρος  ΑΜ 1727
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ. 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.