Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ: 5ο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΩΦ
Δελτίο Τύπου
 
 
Το 5ο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ διοργανώνει από 17 έως 19 Ιουνίου 2011 στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Πρόκειται για ένα τριήμερο πολιτιστικής δράσης, το οποίο περιλαμβάνει συνάντηση χορωδιών, συνάντηση χορευτικών ομάδων παραδοσιακών χορών και ποντιακό θέατρο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεκινούν  στις 20.30, έχει ως εξής:
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ Συμμετέχουν οι χορωδίες:
α) ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ/Ποντιακά
β) ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ
γ) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ "ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ"
δ) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΥΚΑΣΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ε) ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ/Έντεχνα
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Συμμετέχουν:
α) ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ/ Θράκη
β) ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ/Ήπειρος
γ) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ/ Ανατολική Ρωμυλία
δ) ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ/ Αιγαίο - Ιόνιο
ε) ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ/ Πόντος
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011: ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Η θεατρική ομάδα της Ε.Π.Ω.Φ θα παρουσιάσει το έργο "ΒΑΡΚΙΖ Ο ΚΛΕΦΤΕΣ" σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη. Πρόκειται για μεταφορά του έργου του Δημήτρη Ψαθά "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ" στην ποντιακή διάλεκτο από τον Αλέκο Κεβρεκίδη.
 
Στα πλαίσια του πολιτιστικού τριήμερου, το Δ.Σ της Ε.Π.Ω.Φ θα τιμήσει το μέλλον της πόλης μας στο πρόσωπο του συμπολίτη μας Ραφαήλ Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν ο πρώτος των πρώτων στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις. Θα τιμήσει επίσης και την ιστορία της πόλης μας στο πρόσωπο των συμπολιτών μας Κοσμά Χαραλαμπίδη και Απόστολου Δαμιανίδη, που είναι οι μόνοι επιζώντες πρόσφυγες πρώτης γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.