Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δήμος Ωραιοκάστρου: Διαμαρτυρία για την συγχώνευση σχολείων με αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Κιλκίς για μία ώρα, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 10 το πρωί.



Ωραιόκαστρο, 24.3.2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποκλεισμός της παλιάς  Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Κιλκίς
ενάντια στη συγχώνευση των Δημοτικών σχολείων
Μεσαίου- Ν. Φιλαδέλφειας

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Κιλκίς για μία ώρα, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 10 το πρωί, προχωρούν ο Δήμος Ωραιοκάστρου, οι κάτοικοι, οι γονείς και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Μεσαίου και Φιλαδέλφειας, διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση των δύο σχολείων στην οποία προχωρά το Υπουργείο Παιδείας.
Ο αποκλεισμός θα γίνει στο ύψος της στροφής της Ν. Φιλαδέλφειας. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ύστερα από ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου στη συνεδρίασή του της 18.3.2011.
«Δίνουμε τη μάχη μαζί με τους συμπολίτες μας για να μην περάσει η συγχώνευση, η οποία είναι πέρα από κάθε λογική και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε δεκάδες μαθητές», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος. «Υπάρχουν παιδιά τα οποία, αν περάσει η συγχώνευση, θα είναι αναγκασμένα να κάνουν καθημερινά 18 χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», προσθέτει. Επισημαίνει ακόμη ότι το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου και το πενταθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας εδρεύουν σε περιοχές με τεράστια οικιστική ανάπτυξη και εξυπηρετούν ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών και τονίζει πως ο Δήμος Ωραιοκάστρου σκοπεύει να προβεί και σε άλλες πρωτοβουλίες στήριξης  του δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας να μην περάσει η συγχώνευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.