Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Χρήστος Χατζηπαραδείσης, Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου:Κατόπιν Λαϊκής συνέλευσης που προκάλεσαν στελέχη και ψηφοφόροι μου στη Μυγδονία, θεωρώντας μεγάλη προσβολή της προσωπικότητάς τους από την αναξιοπιστία που έδειξε ο κος Σαραμάντος μη τηρώντας τα υπεσχημένα και υφάρπαξε την ψήφο τους, ομόφωνα όλοι με προτρέπουν και εγκρίνουν την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» με βάση το άρθ. 66 παρ.4 του Ν.3852/10 και προτίθεμαι να καταθέσω δήλωση ανεξαρτητοποίησης με το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο


Χ.Χατζηπαραδείσης: Μήπως η όλη μεθόδευση σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Χατζηπαραδείσης είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά, όπου με τους αγώνες μας διώξαμε τα βαφεία της περιοχής που κατέστρεψαν τη Λίμνη Κορώνεια και την ευρύτερη περιοχή και φοβούνται μήπως τους βλάψει τα συμφέροντα ως Αντιδήμαρχος;
 Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και «ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ»!!

          Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ωραιοκάστρου. Σε μια εκλογική αναμέτρηση, όπου το κύριο σύνθημα και υπόσχεσή μου ήταν, ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όταν καταστρατηγείται το τρίπτυχο αυτό, θα καταγγέλλεται και θα ενημερώνεσθε δεόντως, όπως επιτάσσει ο Ν.3852/10 (Καλλικράτης). Ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα όλων των υποψηφίων Δημάρχων και ζυγίζοντας τα θετικά και αρνητικά και με την παρότρυνση μεγάλης μερίδας φίλων και συμπατριωτών της Μυγδονίας, αποφάσισα να συστρατευθώ με το συνδυασμό «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» του Δημήτρη Σαραμάντου 30 μέρες πριν τις εκλογές, αφού προηγουμένως και κατ επανάληψιν, παρουσία τρίτων συμφωνήσαμε ότι, σε περίπτωση εκλογής μας, θα αναλάβω αντιδήμαρχος Μυγδονίας και αυτό ήταν αυστηρή προϋπόθεση για μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μου της Μυγδονίας, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό μου εμπειρία και ικανότητες πολλών ετών, ασχολούμενος με τα κοινά και τους ευχαριστώ πολύ.
        Έτσι δώσαμε έναν έντιμο, ωραίο προεκλογικό αγώνα με όλους τους συνυποψηφίους μου τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα. Ο συνδυασμός «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΟ ΤΩΡΑ», παρά τις μεγάλες δυσκολίες που είχε – θέμα αναγνωρισιμότητας Σαραμάντου, πολύ χαμηλή στη Μυγδονία – πήρε 11,15% και πέρασε στη δεύτερη Κυριακή. Ο Δημ. Σαραμάντος όντως είχε δυσκολία υποψηφιοτήτων στη Μυγδονία και επιστράτευσε υποψηφίους από την Καλλιθέα. Μεταξύ αυτών είναι ο Ζάϊκος Λεωνίδας ο οποίος και εκλέχθηκε. Έτσι μπήκαμε στη μάχη της δεύτερης Κυριακής όλοι οι υποψήφιοι της Μυγδονίας, με την ενημέρωση και υπόσχεση στους πολίτες, κυρίως Λητή και Δρυμό, όπου υπήρχε πρόβλημα υποψηφιοτήτων, ότι ο Χατζηπαραδείσης θα γίνει αντιδήμαρχος Μυγδονίας και σε περίπτωση εκλογής του Ζάϊκου θα παραιτηθεί πάραυτα και τη θέση του θα καταλάβει ο Πατσαλάς Αθανάσιος. ΥΠΟΣΧΕΣΗ – ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ.          Έτσι λοιπόν ήρθε από τη Μυγδονία η λαμπρή νίκη του συνδυασμού με το ποσοστό της Μυγδονίας να εκτινάσσεται από 11,15% στο 52,96%, μικρή απόκλιση του Μελισσοχωρίου σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, ουσιαστικά τη «δεξαμενή» των ψήφων γέμισαν ο Δρυμός και η Λητή που σήμερα μένουν χωρίς διοικητική εκπροσώπηση. Γιατί ούτε ο Χατζηπαραδείσης έγινε αντιδήμαρχος, ούτε ο Ζάϊκος παραιτήθηκε για να αναλάβει ο Πατσαλάς. Οι 3 εκλεγμένοι του Μελισσοχωρίου αξιοποιήθηκαν (Επιτροπή ποιότητας ζωής – Αντιδήμαρχος). Έτσι προκύπτει μείζον θέμα αξιοπιστίας και ισοπολιτείας αλλά και άνισης εκπροσώπησης εις βάρος του Δρυμού και της Λητής. Προσωπικά δέχθηκα επίμονη πρόταση μέσω τρίτου, για να δεχθώ να είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια αρνήθηκα για ευνόητους λόγους. Αφού ανακοινώθηκαν στο διαδίκτυο οι αντιδημαρχίες και μάλιστα 24 ώρες νωρίτερα από την προκαθορισμένη σύσκεψη που όρισε ο Δήμαρχος για το ίδιο θέμα και για τα Νομικά πρόσωπα (τα συμπεράσματα δικά σας), το ίδιο πρόσωπο (συνάδελφος) επιχειρούσε απεγνωσμένα να με πείσει να αναλάβω Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, ότι δήθεν είναι καλύτερα. Είναι ο ίδιος που ήταν παρών στις δεσμεύσεις και υποσχέσεις Σαραμάντου. Το βράδυ 5/1/2011 μου προτείνει ο ίδιος ο Δήμαρχος να αναλάβω τη Δημοτική Επιχείρηση και βέβαια αρνήθηκα (γιατί απλά δεν έχω ανάγκη από τίτλους, τέτοιους έχω, ούτε από κάποια αντιμισθία, ευτυχώς ο μισθός του καθηγητή μου είναι αρκετός) χωρίς προηγουμένως να δώσει εξηγήσεις για τις δύο εκκρεμότητες που δημιούργησε στη Μυγδονία.
        Συμπέρασμα, μπορούμε να δώσουμε στον Χατζηπαραδείση οτιδήποτε εκτός από την αντιδημαρχία της Μυγδονίας! Γιατί άραγε; Τι συμβαίνει στο «Βασίλειο» της Μυγδονίας; Τι συμφέροντα κρύβονται που διαφεντεύουν για πολλά χρόνια την περιοχή; Μήπως η όλη μεθόδευση σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Χατζηπαραδείσης είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά, όπου με τους αγώνες μας διώξαμε τα βαφεία της περιοχής που κατέστρεψαν τη Λίμνη Κορώνεια και την ευρύτερη περιοχή και φοβούνται μήπως τους βλάψει τα συμφέροντα ως Αντιδήμαρχος; Γιατί έχουν γνώση οι παροικούντες στην περιοχή με παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος και αργά ή γρήγορα θα δουν το φως της δημοσιότητας και τότε! «γαία πυρί μιχθήτω».        Ωστόσο όμως, μπορώ να πω ότι ήταν καθησυχαστικός «μην στεναχωριέσαι όλοι θα περάσουν από τα πόστα, τους Αντιδημάρχους τους έκανα για ένα χρόνο και εάν κάποιος δεν τα πάει καλά μπορεί να φύγει και σε δύο μήνες» . Πού είναι η αξιοπρέπεια και με ποια κριτήρια μπορούμε να κρίνουμε κάποιον σε ένα χρόνο, όταν δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί – προσαρμοσθεί και να παράγει έργο; Όταν δεν λαμβάνουμε υπόψη ούτε βιογραφικά ούτε εμπειρία; Τα συμπεράσματα δικά σας.
       
       Ύστερα από όλα τα παραπάνω και κατόπιν Λαϊκής συνέλευσης που προκάλεσαν στελέχη και ψηφοφόροι μου στη Μυγδονία, θεωρώντας μεγάλη προσβολή της προσωπικότητάς τους από την αναξιοπιστία που έδειξε ο κος Σαραμάντος μη τηρώντας τα υπεσχημένα και υφάρπαξε την ψήφο τους, ομόφωνα όλοι με προτρέπουν και εγκρίνουν την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» με βάση το άρθ. 66 παρ.4 του Ν.3852/10 και προτίθεμαι να καταθέσω δήλωση ανεξαρτητοποίησης με το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο . Γιατί στη ζωή μου έμαθα να μην υποτάσσομαι σε μεθόδους αυταρχισμού και στοχοποίησης της εκάστοτε εξουσίας. Τέτοιες πρακτικές δεν με εκφράζουν και ουδόλως συνάδουν με τις αξίες που υπηρετώ. Γιατί θέλω η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βγει από την πρώτη γραμμή της διαφθοράς που την κατέταξε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και θα παλέψω γι αυτό.
Τώρα είναι ευκαιρία με το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» και του νόμου «περί Διαφάνειας» όλοι μαζί να πετύχουμε. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα σταθώ στο πλευρό όλων των συναδέλφων μου καταθέτοντας την εμπειρία μου, θα στηρίζω οτιδήποτε θετικό συζητείται στο Δ.Σ. με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας για το συμφέρον των πολιτών και την ανάπτυξη του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου. Θα είμαι αυστηρός κριτής σε οτιδήποτε αντιβαίνει στα παραπάνω.
Καλώ τους πολίτες του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου οτιδήποτε αντιληφθούν που σχετίζεται με φαινόμενα διαφθοράς να μας το καταγγέλλουν εμπεριστατωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλή συνέχεια.
 
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωραιοκάστρου
Χρήστος
Χατζηπαραδείσης

3 σχόλια:

  1. Έλεος
    Ε ρε τι βλέπουν και διαβάζουν τα ματάκια μου !!
    Ο "Χρηστάρας" πέρε φόρα, ταύρος σε υαλοπωλείο.
    Αλλά Χρήστο όσοι σε συμβούλεψαν και σου υπαγόρευσαν την επιστολή αυτή σε εκθέτουν. Εκτίθεσαι όταν λές "Ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα όλων των υποψηφίων ....αποφάσισα να συστρατευθώ...αφού προηγουμένως συμφωνήσαμε ότι, σε περίπτωση εκλογής μας, θα αναλάβω αντιδήμαρχος Μυγδονίας...". Δηλαδή λές ότι πήγες ψάχνωντας τους υποψήφιους και διερευνώντας ποιός θα δεσμευτεί να σε κάνει αντιδήμαρχο. Αλλιώς δεν θα έμπαινες υποψήφιος. Και μιά και όπως παραδέχεσαι δεν εύρισκε υποψηφίους ο Σαραμάντος στη Μυγδονία, τον δέσμευσες δηλαδή τον εκβίασες.
    Λές επίσης ότι "αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό μου εμπειρία και ικανότητες πολλών ετών, ασχολούμενος με τα κοινά" οι ψηφοφόροι σου σε παρώρτυναν να ασχοληθείς. Ποιές ικανότητες και ποιά εμπειρία Χρήστο; Ποιά είναι τα προσόντα σου; Ποιά η εμπειρία σου; Εκλέχθηκες ποτέ σε Δήμο ή κοινότητα; Ξεχνάς ότι όταν κατέβηκες κόντρα στον Καμπέρη πήρες έξι ψήφους στο χωριό σου; Μόνο στο σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος Λαγκαδά που είναι σύλλογος-σφραγίδα. Και εκεί όμως τον κατήντησες αναξιόπιστο και δεν σε παίρνει κανένας στα σοβαρά.
    Το ότι εκλέχτηκες τελευτάιος στη Μυγδονία ενώ είσαι από την μεγάλη ενότητα Δρυμός-Λητή ενώ οι άλλοι από το μικρό Μελισσοχώρι σε πέρασαν πως το σχολιάζεις; Δεν έπρεπε να το λάβει υπ΄όψη ο Δήμαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΝΙΟΓΛΟΥ ΧΗΜΙΚΟΣ,ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ11 Ιανουαρίου 2011 στις 8:25 μ.μ.

    αυτος που εγραψε το σχολιο κατω απο την φωτογραφια το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι εγραψε ανακριβη και πραγματα που δεν στεκουν.Τα βαφεια δεν τα εδιωξε κανενας, τα βαφεια εκλεισαν λογω κακοδιαχειρησης, και αναδουλειας, βεβαια αντε να δουμε τωρα που εκλεισαν τα βαφεια αν η λιμνη θα αποκτυσει νερο, και βεβαια ας μας πει αν οι γεωργικες καλλιεργιες ειναι αθωες για την κατασταση της λιμνης και την ποσοτητα του νερου.Βεβαια καλο θα ειναι να δει στα ματια τους ανεργους των βαφειων αλλα τι να καταλαβει ο κυριος μιας και απ οτι καταλαβα ειναι δημοσιος υπαλληλος.Αραγε ξερει οτι βαφεια υπαρχουν γυρω-γυρω απο ολες τις Ιταλο-Ελβετικες λιμνες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Χρηστο καλα εκανες, εφοσο δεν τηρησε ο νεος Δημαρχος τις υποσχεσεις του που πριν 2 μηνες εδινε φαντασου τι αλλο μας περιμενει. Τουλαχιστο απο την θεση του ανεξαρτητου θα μπορεις να εκφραζεις την γνωμη των συμμοδητων σου μεσα στο Δημο και θα αποτρεψουμε οποιαδηποτε προσπαθεια να γίνει ο Δημος φαιουδο μερικων και ημετερων οπως ηταν και παλια δηλαδη δεν θα επιτρεψουμε να αλλαψει τα ρουχα του ο Μανωλιος και να βαλει αλλιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.