Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Οι μισθοί των Δημάρχων και των Αντιδημάρχων

Ως αμοιβή των δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων ορίζεται η «αντιμισθία» αντί των μέχρι τώρα εξόδων παραστάσεων. Η αμοιβή αυτή είναι ανάλογη με τον πληθυσμό του νέου δήμου.

Ετσι:
- Δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων θα λαμβάνουν τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου.
- Δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους θα παίρνουν το 80% των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα υπουργείου.
- Δήμαρχοι σε δήμους μέχρι 20.000 κατοίκων θα λαμβάνουν το 60% των αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Οι αποδοχές του δημάρχου οριοθετούν και τις αποδοχές των αντιδημάρχων καθώς και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων. Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που λαμβάνουν οι δήμαρχοι σε κάθε δήμο και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων το 40%.

Οσοι έχουν εκλεγεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα θα επιλέγουν είτε τις αποδοχές που παίρνουν από την υπηρεσία τους είτε την αντιμισθία που τους προσφέρει το αξίωμά τους. Αν τύχει κάποιος αιρετός να έχει και δεύτερο αξίωμα στην Αυτοδιοίκηση θα εισπράττει την αντιμισθία μόνον από ένα αξίωμα.

Οι αιρετοί που εκλέγονται σε θέσεις τοπικών οργανισμών με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και υπηρετούν στο Δημόσιο δικαιούνται να πάρουν άδεια από την υπηρεσία τους για όλο το διάστημα της θητείας τους. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας, δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων των δήμων που υπηρετούν.

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης(Ωραιοκάστρου,ΔΕΛΤΑ και Χαλκηδόνας):

Οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, για το 2010 ανέρχονταν σε €6.195.
Ο μισθός του Δημάρχου θα είναι €4.956. Οι  αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του Δημάρχου, δηλαδή από €2.478 ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του Δημάρχου, δηλαδή €1.982.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.