Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Αλλαγή σελίδας στον δήμο Θεσσαλονίκης με την εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη και τη νίκη του Μάρκου Μπόλαρη απέναντι στον Παναγιώτη Ψωμιάδη επιδιώκει στις αυριανές εκλογές μια ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων στην περιοχή.

Συσπείρωση για νέα σελίδα στη Θεσσαλονίκη
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Γ. Μπουτάρης έχει κάνει μια δυναμική κούρσα με κινητοποίηση σημαντικών δυνάμεων, αλλά και τη συσπείρωση σε μεγάλο βαθμό μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή του σημερινού κατεστημένου στον δήμο, συνέχεια του οποίου είναι ο Κώστας Γκιουλέκας, και στη νίκη του.
Σε ντέρμπι όμως δείχνει να έχει εξελιχθεί και η αναμέτρηση στην Περιφέρεια, όπου η κινητοποίηση γύρω από τον Μ. Μπόλαρη, με μια μεγάλη προσπάθεια ολόκληρη την εβδομάδα, αποδίδει καρπούς. Ο Μ. Μπόλαρης, χωρίς να παρασύρεται από τις ύβρεις του Π. Ψωμιάδη, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο... κυνηγημένος, με ευπρέπεια ανέδειξε τις θέσεις του κάνοντας παράλληλα ανοίγματα σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν την ανατροπή της πολιτείας του Π. Ψωμιάδη.
ΑντιδράσειςΤο θετικό κλίμα και η ατμόσφαιρα νίκης που έχουν δημιουργήσει οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς στη Θεσσαλονίκη έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τη λεγόμενη «δεξιά του Κυρίου», που θέλει με νύχια και με δόντια να κρατήσει το συντηρητικό προπύργιό της.
Οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα τόσο στον δήμο όσο και στη νομαρχία έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα. Για τον λόγο αυτόν έσπευσε χθες ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος να τους στηρίξει, χωρίς όμως να δίνει κι αυτός απαντήσεις για τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν.
Ο Δ. Βαρτζόπουλος τη μεγάλη κατάχρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη «μαύρη τρύπα» των 52 εκατ. ευρώ, στην οποία εμπλέκονται και παράγοντες της δημοτικής αρχής (αντιδήμαρχοι, ο γραμματέας του δήμου κ.λπ.), την παρουσίασε ως ένα θέμα κοινού ποινικού δικαίου αρνούμενος τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της «γαλάζιας» δημοτικής αρχής. Κι ενώ επιχειρούσε να βγάλει από το κάδρο τον Κ. Γκιουλέκα υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει συνέχεια, ο «γαλάζιος» πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σ. Καπετανόπουλος -επί 22 συνολικά χρόνια- σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Flash» ήταν αποκαλυπτικός.
Ο ίδιος ο κ. Γκιουλέκας τον είχε πάρει το καλοκαίρι ως... «υπασπιστή», για να μην τον τοποθετήσει όμως στη συνέχεια ως υποψήφιο. Οπως είπε, οι 8 στους 10 που εκλέχθηκαν ήδη από τον πρώτο γύρο στον συνδυασμό Γκιουλέκα είναι μέλη της σημερινής δημοτικής αρχής. Απάντησε και στον ισχυρισμό του Κ. Γκιουλέκα ότι δεν είχε μέχρι τώρα καμία σχέση με τη δημοτική αρχή. Ο Σ. Καπετανόπουλος είπε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος ήταν στέλεχος και μάλιστα για μεγάλο διάστημα επικεφαλής στο γραφείο του και φτιάχτηκε και προωθήθηκε πολιτικά από αυτό.
Στο πλευρό του Γ. Μπουτάρη τάχθηκε χθες ο υποψήφιος των Οικολόγων στον Δήμο Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης. Είχε προηγηθεί το απόγευμα δημόσιος διάλογος του Γ. Μπουτάρη με τον Χρ. Μάτη παρουσία και άλλων στελεχών του συνδυασμού του. «Ο Γιάννης πρέπει την Κυριακή να εκφράσει πλειοψηφικά το ρεύμα της αλλαγής. Χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς γιατί κανένας δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια», δήλωσε ο Χρ. Μάτης.
Μ. Μπόλαρης
Εθεσε το δίλημμα για πρόοδο ή εσωστρέφεια
Εκκληση για συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές, που θα δώσει και τη νίκη, έκανε χθες ο Μ. Μπόλαρης. Σε συνέντευξη Τύπου έθεσε το δίλημμα για πρόοδο, ανάπτυξη και ευρωπαϊκή προοπτική ή εσωστρέφεια και φοβικότητα χωρίς πρόταση για ανάπτυξη.
Χαρακτήρισε τον Π. Ψωμιάδη «πολιτική φιγούρα του παρελθόντος», που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και έκανε λόγο για σόουμαν μοναχικών διαδρομών, σε ένα σόου με χαρακτηριστικά αδιαφάνειας, κακοδιοίκησης και εμπλοκής με τη δικαιοσύνη.
Τον κάλεσε για πολλοστή φορά να απαντήσει στην τριπλή ομολογία του στενού συνεργάτη του Γ. Τσαμασλή για την κακουργηματική διαχείριση στη νομαρχία, ενώ τον κατήγγειλε για την παραχώρηση 76 οικοπέδων, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, στη Μονή Βατοπεδίου, στο ίδιο διάστημα που παραπονιόταν ότι δεν έχει λεφτά.
Σχολιάζοντας, τέλος, τη δήλωση στήριξης του Κ. Βελόπουλου προς τον Π. Ψωμιάδη, υπενθύμισε πως σε όλη την προεκλογική περίοδο ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ τον κατήγγελλε δημόσια για τα σκάνδαλα κακοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.