Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

"Θα σεβαστούμε τους στόχους για το 2011"


   Η Ελλάδα θα πετύχει το 2010 τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ στην ΕΕ, με μείωση του ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, δήλωσε ο Γ, Παπακωνσταντίνου, από τις Βρυξέλλες. Αφού ανέφερε ότι το 2010 η Ελλάδα ξεκινά από υψηλότερο σημείο εκκίνησης από αυτό που αρχικά επιθυμούσε σε ότι αφορά το ύψος του ελλείμματος, τόνισε ότι το 2011 θα υπάρξει πλήρης σεβασμός των στόχων που έχουν τεθεί και σημείωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να λάβει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την Ελλάδα, λίγο πριν την έναρξη του Συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες, απάντησε ότι η Αυστρία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκταμίευση των 190 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι "η αλληλεγγύη της Ε.Ε. και της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος".

    Στο μεταξύ, άνοδο της τάξης των 13 μονάδων βάσης σημείωσε την Τρίτη η επιτοκιακή ψαλίδα του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, (spread) ανερχόμενη στις 918-919 μονάδες βάσης.

    Ικανοποίηση για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας, για τη σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που επετεύχθη μέσα στο 2010, αλλά και για το γεγονός ότι η Eurostat επικύρωσε απολύτως τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία εκφράζει το Συμβούλιο Eurogroup σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών εντός του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.