Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ανέστης Πολυχρονίδης:Δήμος υπο...διάλυση

Στην κατάργηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου προέβη η επί 16ετία διοίκηση με απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στο τελευταίο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
 
Χρόνια ολόκληρα η διοίκηση διαμαρτύρονταν για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση τεχνικών έργων, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν λειτουργούσε στο δήμο μας Τεχνική Υπηρεσία και έτσι αναγκαζόμασταν ως δήμος να απευθυνόμαστε στην Τ.Υ.Δ.Κ. για να εγκρίνει μελέτες και έργα.
 
Χρόνια ολόκληρα η διοίκηση δια στόματος δημάρχου έριχνε τις ευθύνες για την ανυπαρξία τεχνικών έργων και παρεμβάσεων στην αδυναμία μας ως δήμος να λειτουργήσουμε τεχνική υπηρεσία.
 
Όλοι μας πιστέψαμε ότι με την ίδρυση και λειτουργία πριν από χρόνια της Τεχνικής Υπηρεσίας θα μπορούσαμε επιτέλους να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της για την ανάπτυξη του τόπου μας.
 
Μάλιστα, η διοίκηση μεγαλόστομα παρουσίασε και τον νέο χώρο γραφείων της υπηρεσίας  στο κτήριο “Ι. Καποδίστριας”. Από τότε πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και στο επαναλαμβανόμενο ερώτημά μας, γιατί η Τεχνική Υπηρεσία δεν μετακομίζει στο νέο κτήριο, η απάντηση ήταν: θα γίνει όταν το κρίνουμε εμείς.
 
Τελικά η διοίκηση, για ακόμη μια φορά, άλλα λέει και άλλα κάνει. Δεν διστάζει ούτε και στην λήψη αντιαναπτυξιακών μέτρων για τον τόπο. Με την κατάργηση της λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο δήμος μας υποβαθμίζεται διοικητικά και γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Με την πράξη τους αυτή, δείχνουν καθαρά τον πανικό τους λίγο πριν τις εκλογές.
 
Ο κεντρικός σχεδιασμός τους για την παρουσίαση έστω και την τελευταία στιγμή στοιχειώδους έργου π.χ. όπως η πρόταση μας από το 2000 για την κατασκευή κυκλικών κόμβων κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί εγκαίρως.
 
Έργα, τα οποία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν εδώ και μια δεκαετία, χάριν μιας μικροκομματικής πολιτικής αντίληψης κρίθηκε ότι πρέπει να κατασκευαστούν και να παραδοθούν προς χρήση την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές.
 
Έτσι το θέλει η “παλαιού τύπου διοίκηση”. Αδιαφορώντας αν με αυτήν την στάση της φέρνει την αποκλειστική ευθύνη για τα εκατοντάδες μέχρι σήμερα ατυχήματα με ανθρώπινα θύματα και υλικές ζημιές.
 
Όλα, βλέπετε, θυσιάζονται στον βωμό της σκοπιμότητας και της επανεκλογής τους.
 
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ανέστης Πολυχρονίδης,
Διπλ. Μηχ. Χωροταξίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.