Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ: Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικής αγοράς Ωραιοκάστρου

Συνεχίζοντας τη σειρά εκδηλώσεων, που εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ , πραγματοποίησε την Δευτέρα 13/09/2010 συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους της τοπικής αγοράς του Ωραιοκάστρου. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί επαγγελματίες του Δήμου , οι οποίοι διατύπωσαν τις απόψεις τους και εξέφρασαν τα παράπονά τους στον υποψήφιο Δήμαρχο, κο Αστέριο Γαβότση.

Ο κ. Γαβότσης δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία του εμπορικού συλλόγου, έκανε λόγο για άμεση εκπόνηση μελέτης για την συγκοινωνιακή αποσυμφόρηση του κέντρου του Ωραιοκάστρου και για εξάντληση των περιθωρίων ευνοϊκότερης ρύθμισης των δημοτικών τελών με έμφαση στον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα. «Τόσο η καλύτερη στάθμευση, όσο και η λειτουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας, θα τονώσουν το ενδιαφέρον για την τοπική αγορά», τόνισε.
Παρόντων δημοτικών συμβούλων και άλλων παραγόντων των όμορων δήμων Μυγδονίας και Καλλιθέας, ο υπ Δήμαρχος κ Αστέριος Γαβότσης και ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Καρασαββίδης δεσμεύτηκαν να γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις για τα προβλήματα αυτών των περιοχών, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες τους.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης, για την απαξίωση του εμπορικού συλλόγου Ωραιοκάστρου, μετά από μεθοδευμένες κινήσεις της δημοτικής αρχής του κ Μπάτου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από εκπρόσωπο- ιδρυτικό μέλος του πρώην εμπορικού συλλόγου- «το όραμά μας είχε άδοξο τέλος καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη μανία καθολικού ελέγχου που ήθελε να ασκήσει πάνω μας ο Δήμαρχος , από την πρώτη στιγμή κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κι ενώ είχαμε δημιουργήσει μία ένωση επαγγελματιών με όρους που θα μας οδηγούσαν στην άριστη συνεργασία, χωρίς ίχνος εσωτερικού ανταγωνισμού , άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Ποιος νους μπορεί να πιστέψει ότι ένας Δήμαρχος δεν έχει την βούληση να βοηθήσει τους επαγγελματίες του τόπου του;».
Η συζήτηση εμπλουτίστηκε με την παρουσία και την παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Ζορπίδη Μιχάλη , ο οποίος επεσήμανε την δυνατότητα του φορέα να συνδράμει με εξειδικευμένους συμβούλους και την τεχνογνωσία που διαθέτει, για την τόνωση και προβολή της τοπικής αγοράς, όπως επίσης και για την δημιουργία ενός αυτόνομου τοπικού συλλόγου. Εξάλλου, όπως τόνισε «η πόλη του Ωραιοκάστρου ποτέ δε ζήτησε την βοήθειά μας . Και όπως είναι επόμενο, όποιος δεν έχει καλή αγορά, δεν έχει καλή πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.