Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Γαβότσης Αστέριος:Απάντηση σε δημοσιεύματα





Αγαπητοί φίλοι

           Τις τελευταίες ημέρες και όσο πλησιάζουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο πανικός που έχει καταλάβει τους επαγγελματίες λασπολόγους, τους οδηγεί σε «ελεύθερη -κατά-πτωση». Το απύθμενο θράσος τους δεν έχει όρια, αφού, αντί να απολογηθούν για τον τρόπο διοίκησης, κακοδιαχείρισης, εύκολου πλουτισμού και τακτοποίησης της ολιγάριθμης παρέας τους, προκαλούν πετώντας λάσπη σε κάθε κατεύθυνση.
           Η αδυναμία τους να πείσουν τους δημότες για τα «έργα και τις ημέρες» της διοίκησης  τους, τους καθιστά επικίνδυνους για τον δημόσιο διάλογο, για μια ουσιαστική αντιπαράθεση με επιχειρήματα που να πείθουν και λόγο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μια σύγχρονης ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.  Χρησιμοποιούν φθηνά και παρωχημένα συνθήματα και έχοντας άδεια φαρέτρα, έχουν αποδοθεί σε ένα βρόμικο πόλεμο. 
           Ως επαγγελματίες πολιτικοί δε μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει να είσαι πετυχημένος επαγγελματίας, να εργάζεσαι, να προσφέρεις και να απολαμβάνεις τους καρπούς των προσπαθειών σου.
           Επαγγελματίες πολιτικοί που έμαθαν και συνεχίζουν να καρπούνται δημόσιο χρήμα, με μεγάλη ευκολία, αφού έτσι έμαθαν να πορεύονται.
           Επαγγελματίες πολιτικοί που τρέμουν στην ιδέα να μην είναι «μέσα στα πράγματα», αφού μόνο αυτό γνωρίζουν τόσο καλά και από αυτό κερδίζουν.
           Επαγγελματίες πολιτικοί που, για να παραμείνουν στη θέση τους, υπόσχονται τα πάντα σε όλους. Αλήθεια μπορούν να μας πουν, τελικά, σε πόσους υποσχέθηκαν τις ίδιες θέσεις αντιδημάρχων στο νέο διευρυμένο δήμο;      
            

Αγαπητοί φίλοι

           Όλα αυτά τα χρόνια φρόντισα να είμαι κοντά στους δημότες που εκπροσωπώ. Με τη συνδρομή μιας αξιόλογης ομάδας στελεχών, αντιμετωπίζαμε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε και διαμορφώναμε τους απαραίτητους όρους για να βρίσκονται οι λύσεις.  Ουδέποτε οι συνεργάτες μου κι εγώ, δεν επιλέξαμε το βρόμικο πόλεμο, για να αντιπαρατεθούμε στους αντιπάλους μας. Με τα επιχειρήματα και το έργο μας, δίναμε απάντηση σε όσους -κακοπροαίρετα- έβαζαν τροχοπέδη στην πορεία του τόπου μας. Λαμβάναμε όμως πάντοτε υπόψη μας, τις προτάσεις, τις απόψεις και τις ενστάσεις όλων των δημοτών, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων μας, οι οποίοι -πολλές φορές- προσέφεραν από τη πλευρά τους, σε έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο.
          Δυστυχώς, όμως,  εν όψει αυτής της αναμέτρησης και επειδή αντιλαμβάνονται την αποστροφή των  δημοτών στο πρόσωπό τους, οι «γνωστοί επαγγελματίες» πολιτικοί  χρησιμοποιούν λάσπη και μόνο λάσπη. Έχουν ήδη αντιληφθεί ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι αρκετά τα «μαγειρέματα των εκλογικών καταλόγων» , που στο παρελθόν έδιναν πλειοψηφία.  Γι αυτό άρχισε από την πλευρά τους, ο αθέμιτος και ποταπός τρόπος αντιπαράθεσης. Με αυτή την επιστολή,  όμως, θέλω να απευθύνω μια πρόσκληση, ένα μήνυμα και μια προειδοποίηση:

·        Πρόσκληση για έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο.
·        Μήνυμα ενότητας όλων εκείνων οι οποίοι βάζουμε τον τόπο πάνω από τις ιδιοτελείς επιδιώξεις.
·        Προειδοποίηση ότι δε θα ανεχθούμε κι  άλλα «χτυπήματα κάτω από το τραπέζι».  Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγκάσουμε να βγάλουν τις μάσκες οι επαγγελματίες της πολιτικής

           Στη διάρκεια της θητείας μου, ως δημάρχου, αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω με τη δέουσα σοβαρότητα κάθε θέμα που απασχολεί τους δημότες της περιοχής. Πάντα θεωρούσα ότι είναι υποχρέωση μου να υπηρετώ τον τόπο που μου έκανε αυτή τη τιμή, όπως θα κάνω και τώρα. Πάντα φρόντισα να τηρώ κατά γράμμα τους νόμους και διατάξεις που διέπουν το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ίδιο θα κάνω και τώρα, που η διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, θέτει νέα δεδομένα. Ας το γνωρίζουν καλά οι «επαγγελματίες λασπολόγοι», με τους οποίους –ευτυχώς για τους δημότες-  μας χωρίζει χάσμα.
              Επειδή  αντιλαμβάνομαι τη δεινή θέση στην οποία περιήλθαν, τους προτείνω να ψάξουν άλλα επιχειρήματα για να λασπολογήσουν, γιατί αυτό με το οποίο πορεύονται μέχρι σήμερα εξέλειπε.

Με  εκτίμηση
Αστέριος Γαβότσης     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.