Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Τα «γαλάζια» φαβορί στη Β' Θεσσαλονίκης

Μειώνονται σιγά σιγά τα προβλήματα αλλά και οι μνηστήρες της ΝΔ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Β' Θεσσαλονίκης. Στους οκτώ δήμους της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας τα φαβορί έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν, ενώ οι δήμοι όπου οι αντιπαλότητες παραμένουν όλο και λιγοστεύουν, γεγονός που προκαλεί τα πρώτα πλατιά χαμόγελα στη Μητροπολίτου Ιωσήφ. Ενδεικτικό παράδειγμα ο δήμος Θέρμης, όπου τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσεται μια σημαντική δυναμική για την υποψηφιότητα του Νίκου Βεζυρτζή (φωτογραφία). Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει πάρει τις αποφάσεις του και αναμένεται να είναι ο υποψήφιος που θα διεκδικήσει την εκλογή του με τη στήριξη της ΝΔ, χωρίς την ύπαρξη «γαλάζιων» ανταρτών.
Σε τέσσερις από τους υπόλοιπους δήμους της Β' Θεσσαλονίκης η κατάσταση στο στρατόπεδο της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει. Στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη το ισχυρό χαρτί θα είναι ο δήμαρχος Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο Θερμαϊκό ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Αλεξάνδρου, και στη Βόλβη ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος έχει καταφέρει να συνενώσει το τοπικό «γαλάζιο» στρατόπεδο. Οσο για το δήμο Δέλτα, εκλεκτός της ΝΔ αναμένεται να είναι ο δήμαρχος Αξιού, Νίκος Γιουτίκας, ο οποίος πιθανότατα θα συνενώσει και όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους της περιοχής.
Στο δήμο Χαλκηδόνας όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξάγεται, με πιο ισχυρούς παίκτες το δήμαρχο Αγίου Αθανασίου, Αρη Αραμπατζή, και το γραμματέα της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Τσουκνιδά.
Σε δύο δήμους, πάντως, είναι δεδομένη η πολυδιάσπαση. Στο Ωραιόκαστρο, όπου θα αναμετρηθούν οι Νικόλαος Μπάτος (δήμαρχος Ωραιοκάστρου), Δημήτρης Σαραμάντος (δήμαρχος Καλλιθέας) και ο δήμαρχος Μυγδονίας, Αστέριος Γαβότσης (εδώ η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει επίσημα κάποιον υποψήφιο) και στο Λαγκάδα, όπου εκλεκτός της ΝΔ είναι ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης (έχει ήδη ανακοινωθεί), ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Αναστασιάδης και ο δήμαρχος Καλλινδοίων, Σταύρος Καμαρούδης.
ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.