Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ευδόκιμος Πολάτογλου:Του Φαίνεσθαι ή Του Είναι

Του Φαίνεσθαι ή
                            Του Είναι
Υποψήφιοι- Δημοτικοί-Σύμβουλοι
 Οι Ελληνες , ως δημιουργοί της δημοκρατίας είχαν προβλέψει και το κριτήριο με το οποίο θα έκριναν κάθε φορά τους πολιτικούς ( οι οποίοι ήταν οι υπηρέτες των Πολιτών και όχι οι Πολίτες υπηρέτες των βουλευτών, νομαρχών, νομαρχιακών συμβούλων, δημάρχων, δημοτικών συμβούλων).
 Το κριτήριο ήταν αυτά που έλεγαν οι υποψήφιοι (στην προκειμένη περίπτωση οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ) εάν δεν τα έκαναν πράξη, άρα ήταν του Φαίνεσθαι (δηλαδή λένε κοινώς αερολογίες, μόνο για τις ψήφους) ή τα έκαναν πράξη και στην ζωή τους αλλά κυρίως στην διαχείριση της εξουσίας  ως υπηρέτες των Πολιτών, άρα ήταν Του Είναι.
Αυτό ήταν και το  βασικό κριτήριο για  την λειτουργία και τον έλεγχο της Δημοκρατίας από τους Πολίτες προς τον οποιοδήποτε ασκούσε εξουσία (στην προκειμένη περίπτωση τα κόμματα, νομάρχες, δημάρχους).
Παραπάνω είδαμε πως οριζόταν η έννοια Του Φαίνεσθαι ή Του Είναι γενικά σε προεκλογικές περιόδους.
Ας έρθουμε τώρα και στον Δήμο Ωραιοκάστρου που είναι και ο τόπος που ζούμε, άρα και πρέπει να ασχολούμαστε ως Πολίτες.
Λόγω των δημοτικών εκλογών ανακοινώνονται συνεχώς διάφορες υποψηφιότητες για δημοτικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις με ταυτόχρονη ανακοίνωση των διαφόρων χαρακτηριστικών για τον κάθε υποψήφιο. Ως Πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου πρέπει να δούμε όλες αυτές τις πληροφορίες για τον κάθε υποψήφιο και με βάση το κριτήριο Του Φαίνεσθαι  ή Του Είναι να τον κρίνουμε και να τον ψηφίσουμε.
Αυτό θα ήταν πολύ εύκολο εάν υπήρχαν χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε υποψήφιο και όχι άχρηστες με σκοπό την παραπλάνηση. Παρακάτω θα παρατεθούν κάποιες ενδεικτικές πληροφορίες για να δούμε εάν μπορούμε να καταλάβουμε κάτι ή θα θέλουμε ψυχολόγο για να μας μεταφράσει τις ιδέες του κάθε υποψηφίου.
Με σειρά υποκειμενικής προτεραιότητας.
 ·         είμαι νέος, είμαι νέα, νέα γενιά, είμαστε νέοι
τι μπορούμε να καταλάβουμε από  αυτήν την αναφορά με βάση το κριτήριο μας. Εχει περισσότερο μυαλό, εμπειρία, δεν κάνει ρουσφέτια, μας πληροφορεί πως πρέπει να είναι η έννοια του Δήμου ως υπηρέτης των Πολιτών, η λειτουργία των διαφόρων υπηρεσιών, η ποιότητα της ζωής στο Ωραιόκαστρο, τα σκουπίδια, η ανταποδοτικότητα των δημοτικών φόρων στον κάθε πολίτη ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην ζωή των πολιτών στον Δήμο.
Μακάρι όλα τα θέματα να λύνονταν μόνο και μόνο με το επιχείρημα ότι είναι νέος κάποιος. Αρα όσοι το επικαλούνται είναι Του Φαίνεσθαι και όχι Του Είναι
 ·         θα λύσουμε το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων σε 7 μήνες.

Εδώ θέλει προσοχή γιατί θα χαθούμε.
Ο υποψήφιος που το έχει αναφέρει αυτό θα πρέπει να έχει βρεί από πού θα πάρει τα χρήματα για όλα τα κτίρια, να κάνει τους διαγωνισμούς και να τα κατασκευάσει πλήρως  σε 7 μήνες.
Θέλουμε μεταφραστή ψυχολόγο για το παραπάνω.
Αρα όσοι το επικαλούνται είναι Του Φαίνεσθαι και όχι Του Είναι

·         παγκόσμιο βλέμμα  (αφορά υποψήφιο-α Δήμαρχο)

τι θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ως ψηφοφόροι Πολίτες ώστε να δώσουμε την ψήφο μας και να διαχειριστεί την Δημοτική εξουσία.
Και εδώ θέλουμε μεταφραστή ψυχολόγο για το παραπάνω.
Αρα όσοι το επικαλούνται είναι Του Φαίνεσθαι και όχι Του Είναι

·         τι κατασκευαστικά έργα έχω κάνει στην επαγγελματική μου διαδρομή

αν το απλοποιήσουμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι εάν ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  ήταν σουβλατζής  ως επιχείρημα για να τον ψηφίσουμε  θα ήταν να μας πληροφορήσει  πόσα σουβλάκια έχει πουλήσει.
Αρα όσοι το επικαλούνται είναι Του Φαίνεσθαι και όχι Του Είναι
Υπάρχουν και πάρα πολλές  άλλες τοποθετήσεις υποψηφίων που αναφέρονται από τους ίδιους στις ανακοινώσεις τους.
είτε νέος, είτε μεγάλος, με ή όχι εμπειρία στην άσκηση δημοτικής εξουσίας εάν θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα προς το καλύτερο πρέπει να είμαστε
         Του Είναι και Όχι Του Φαίνεσθα

Ευδόκιμος Πολάτογλου
Πολίτης Δήμου Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.