Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

25.231: ο οριστικός αριθμός των κατοίκων του νέου ενοποιημένου δήμου Ωραιοκάστρου.

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο την ιστοσελίδα Ο ΤΡΟΧΟΣ Ωραιοκάστρου)


25.231: ο οριστικός αριθμός των κατοίκων του νέου ενοποιημένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με την κύρωση των αποτελεσμάτων απογραφής πραγματικού πληθυσμού (απογραφή της 18ης Μαρτίου 2001) όπως δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στο ΦΕΚ 1292 της 11/8/2010 ο πληθυσμός του νέου ενοποιημένου Δήμου Ωραιοκάστρου είναι 25.231 κάτοικοι. Το προηγούμενο νούμερο που κυκλοφορούσε και είχε δοθεί και από τον δήμο Ωραιοκάστρου ήταν 24.962 κάτοικοι (φυλλάδιο του δημάρχου Ν. Μπάτου).
Αυτή η μικρή αύξηση του πληθυσμού μπορεί για τους περισσότερους να είναι ασήμαντη είναι όμως αρκετά σημαντική για την υποψηφιότητα του κ. Γαβότση (νυν δημάρχου Μυγδονίας) ο οποίος είναι ενεργός γιατρός (γυναικολόγος) και με βάση το νέο στοιχείο για τον πληθυσμό του ενοποιημένου δήμου Ωραιοκάστρου (25.231 κάτοικοι) θα πρέπει να μην ασκεί το επάγγελμά του στο διάστημα που θα είναι δήμαρχος Ωραιοκάστρου, εάν βέβαια εκλεγεί.
Αντίθετα αν ο πληθυσμός ήταν 24.962 κάτοικοι δεν θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα, αφού βάση του νόμου (του «Καλλικράτη») η αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας του δημάρχου ισχύει για δήμους άνω των 25.000 κατοίκων (άρθρο 282, παρ.18).



Η ενδιαφέρουσα αυτή φωτογραφία που τράβηξε ο «Τροχός» χθες το μεσημέρι (22/8) στο εστιατόριο «Το Πέτρινο», ίσως να έχει κάποια σχέση και με αυτήν την εξέλιξη.


Από αριστερά ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Καρασαββίδης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Σαραμάντος και ο δημοτικός σύμβουλος με τη "Νέα Πορεία" Παναγιώτης Κοτίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.