Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ο Κ@λλιθώτης στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΡΦΙΤΣΑ"

Η Δημοσκόπηση και μέρος του θέματος μας απο την δημοσίευσή της Πέμπτης 1/7/2010  "ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΜΥΓΔΟΝΙΑ-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» βγάζει σε υποχρεωτική αποστρατεία μεγάλο αριθμό Δημοτικών Συμβούλων"   στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Θεσσαλονίκης "ΚΑΡΦΙΤΣΑ"



Το δημοσίευμα της Εφημερίδας

#############
"Θολό» το τοπίο με τις υποψηφιότητες στο Ωραιόκαστρο"
Της Χρύσας Κυριακού
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Ιούλιος 2010 15:38
 Συντάχθηκε απο τον/την Karfitsa
 Πέμπτη, 01 Ιούλιος 2010 15:37
Μπορεί οι επίσημες υποψηφιότητες για τον νέο δήμο Ωραιοκάστρου να μην έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Σε γνωστό blog στο διαδίκτυο το οποίο ασχολείται με τα κοινά του δήμου (με την ονομασία Κ@λλιθώτης) υπάρχει δημοσκόπηση με την ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε για δήμαρχο στον νέο δήμο Ωραιοκάστρου», όπου προηγείται σε ψήφους προτίμησης ο νυν δήμαρχος Μυγδονίας, Αστ. Γαβότσης (39) και ακουλουθούν σε απόσταση ο δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Σαραμάντος (38), ο πολιτευτής της ΝΔ Π. Τσακίρης (35) και η νομαρχιακή σύμβουλος Χρ. Αλίρη (32). Στην τελευταία θέση βρίσκεται ο νυν δήμαρχος, Ν. Μπάτος (18).
Είναι πολύ νωρίς ακόμη
Αυτοί όμως που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, υποστηρίζουν ότι όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σημασία, καθώς ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι υποψηφιότητες. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δημαρχιακό θώκο και οι τρεις νυν δήμαρχοι Ωραιοκάστρου Ν. Μπάτος, Μυγδονίας Αστ. Γαβότσης και Καλλιθέας Δ. Σαραμάντος. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο πολιτευτής της ΝΔ, Π. Τσακίρης. Μιλώντας στην Karfitsa ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι θα είναι υποψήφιος για το δήμο, καθώς ο τόπος έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η μοναδική που έχει θέσει υποψηφιότητα και έχει ζητήσει τη στήριξη του κόμματος είναι η νομαρχιακή σύμβουλος, Χριστίνα Αλίρη. Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Α. Πολυχρονιάδης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις προθέσεις του. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι και τα μέσα Ιουλίου οπότε και αναμένονται οι ανακοινώσεις των χρισμάτων από τα κόμματα.
Η ταυτότητα του νέου δήμου Ωραιοκάστρου
Ο νέος δήμος Ωραιοκάστρου αποτελείται από τις τρεις περιφέρειες (όπως ονομάζονται πλέον οι πρώην και καταργηθέντες με τον Καλλικράτη δήμοι) Καλλιθέας,Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου.
Η περιφέρεια Ωραιοκάστρου αποτελείται από την δημοτική κοινότητα Ωραιοκάστρου. Η περιφέρεια Μυγδονίας αποτελείται από την δημοτική κοινότητα Λητής και Δρυμού (ονομάζονται δημοτικές κοινότητες επειδή έχουν πάνω από 2000 κατοίκους) και από την τοπική κοινότητα Μελισσοχωρίου (ονομάζεται τοπική κοινότητα επειδή έχει κάτω από 2000 κατοίκους). Η περιφέρεια Καλλιθέας αποτελείται από την Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου,Νεοχωρούδας, Νέας Φιλαδέλφειας και Μεσαίου (Οικισμοί Μεσαίου,Πετρωτού,Μονολόφου).
Το νέο δημοτικό συμβούλιο
Το νέο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου θα αποτελείται από 27 μέλη συν τον δήμαρχο. Η περιφέρεια Ωραιοκάστρου, δηλαδή η πόλη του Ωραιοκάστρου θα συμμετέχει στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου με 13 μέλη. Η περιφέρεια Μυγδονίας δηλαδή ο πρώην δήμος Μυγδονίας θα συμμετέχει με 8 μέλη ενώ η περιφέρεια Καλλιθέας με 6 μέλη. Κάθε περιφέρεια θα έχει τους δικούς της υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων θα ψηφίζουμε τους υποψήφιους της περιφέρειας μας, βάζοντας έως τρεις σταυρούς και έναν μόνο υποψήφιο από κάποια άλλη περιφέρεια.Τα 3/5 των εδρών δηλαδή 16 καταλαμβάνει ο πλειοψηφών συνδυασμός και τα 2/5 δηλαδή 11 αναλογικά η αντιπολίτευση.
################

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.