Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΜΥΓΔΟΝΙΑ: Ξεκινάει η διαδικασία κτηματογράφησης - πολεοδόμησης και επέκτασης των οικισμών

     Η περιοχή του Δήμου Μυγδονίας, γειτονική του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης εξελίσσεται γρήγορα σε περιοχή μόνιμης κατοικίας.

       Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού επιτάσσει τη δημιουργία υποδομών, άμεσα, ώστε να μπορεί ο οικισμός να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των κατοίκων του. Ο Δήμος μας ξεκίνησε το 2001 την Α' φάση του Γ.Π.Σ. που αφορούσε τον εξωαστικό χώρο του Δήμου Μυγδονίας.
     Το 2003 ξεκίνησε η Β1 φάση του Γ.Π.Σ. η οποία αφορούσε την μελέτη της υπάρχουσας κατάστασης και τις προτεινόμενες χρήσεις για τους οικισμούς.
     Με την εντολή έναρξης το 2009 ξεκίνησε η Β2 φάση, η οποία αποτελεί την τελική πρόταση του Γ.Π.Σ. Μετά από τις διαβουλεύσεις και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς εγκρίθηκε το Γ.Π.Σ.
     Στις 25-05-2010 η Δημοτική Αρχή γνωμοδότησε υπέρ των επιμέρους προκηρύξεων Κτηματογράφησης-Πολεοδόμησης- Πράξης εφαρμογής σε περιοχές του Δ.Δ.Μελισσοχωρίου, Δ.Δ.Λητής και Δ.Δ.Δρυμού του Δήμου Μυγδονίας.
     Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια κατάφερε η Δημοτική Αρχή να φέρει εις πέρας αυτή την πολυαναμενόμενη μελέτη της οποίας τα οφέλη είναι πολλαπλά.
     Το Ενιαίο Γ.Π.Σ. του Δήμου Μυγδονίας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δημοσίευσης Φ.Ε.Κ., οπότε με τον καθορισμό των περιοχών επέκτασης σχεδίου περιμετρικά των οικισμών, ξεκινάει η διαδικασία κτηματογράφησης - πολεοδόμησης και επέκτασης των οικισμών.
     Δημιουργούνται νέοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι (παιδικές χαρές, χώροι αναψυχής, γυμναστήρια, σχολεία). Υπάρχει καλύτερος περιβαλλοντικός σχεδιασμός στο Δήμο με τη σωστή χωροθέτηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Γίνεται έλεγχος χρήσεων γης στον αστικό και εξωαστικό χώρο, μα πάνω απ' όλα ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των εγκεκριμένων περιοχών στο σχέδιο πόλης.
     Ο Δήμος Μυγδονίας είναι ο πρώτος Δήμος από τους 17 στη λεκάνη Μυγδονίας (εκ των οποίων 13 ανήκουν στην επαρχία Λαγκαδά ενώ οι υπόλοιποι στο νομό Χαλκιδικής, τμήμα του οποίου εντάσσεται στη λεκάνη Μυγδονίας) που προχώρησε το Γ.Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.