Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Παντελής Τσακίρης?

Τα «αγκάθια» και οι συγκλίσεις στη ΝΔ



ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



noikonomou@ekdotiki.gr



«Αγκάθια», τριβές και τις πρώτες προσπάθειες συγκλίσεων φέρνει ο «Καλλικράτης», που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Οι 14 δήμοι είναι πια πραγματικότητα για τη Θεσσαλονίκη και με βάση αυτήν κινούνται πλέον οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες από το χώρο της ΝΔ.
Μια προσπάθεια σύγκλισης καταγράφεται στο νέο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη - Πανοράματος, όπου και οι τρεις δήμαρχοι προέρχονται από το χώρο της ΝΔ. Η πρωτοβουλία ανήκει στο δήμαρχο Χορτιάτη, Μιχάλη Γεράνη, ο οποίος προχωρά στη συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων και των τριών δήμων. Σκοπός της πρωτοβουλίας, η πρώτη συνάντηση της οποίας θα γίνει την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα στο δημαρχείο Χορτιάτη, είναι να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες στους τρεις δήμους που συνενώθηκαν και, μέσα από τις προτάσεις που θα προκύψουν, να διαμορφωθεί ενιαία πλατφόρμα. «Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται πρέπει να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα», σημειώνει ο κ. Γεράνης. Θετικά ανταποκρίθηκε στην κίνηση ο δήμαρχος Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία. «Μπορούμε να προσφέρουμε στην καταγραφή αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία θα δημιουργήσει την κατάλληλη πλατφόρμα για τη σωστή αντιμετώπιση των θεμάτων του νέου δήμου», τονίζει ο κ. Καϊτεζίδης, ενώ και ο δήμαρχος Πυλαίας, Βασίλης Καρτάλης, αντιμετωπίζει θετικά την κίνηση. «Θα πάμε, θα συζητήσουμε αλλά και θα ανταλλάξουμε απόψεις. Οι κοινωνίες μεταξύ τους είναι φιλικές», σημειώνει.

Από εκεί και πέρα τα «αγκάθια» παραμένουν. Στο δήμο Νεάπολης - Συκεών το σενάριο στήριξης του Νάκη Λαδόπουλου παραμένει, ενώ ρόλο πιθανώς να διαδραματίσει και ο δήμαρχος Πεύκων, Στέλιος Συμεωνίδης, στο δήμο Παύλου Μελά το όνομα που άρχισε ακούγεται είναι του Διαμαντή Παπαδόπουλου, ενώ στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου αναζητούνται συναινέσεις. Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Δημήτρη Χατζηβρέττα και του Πέτρου Σούλα, ενώ και ο δήμαρχος Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης, δηλώνει έτοιμος να κατέβει. Ισχυροί παίκτες θεωρούνται στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης ο Λάζαρος Κυρίζογλου, στο Λαγκαδά ο Γιάννης Καραγιάννης (εδώ κινείται και ο Γιάννης Αναστασιάδης) και στο δήμο Θερμαϊκού ο Γιάννης Αλεξανδρής. Στην Καλαμαριά υποψήφιος θα είναι ο Χάρρυ Κλυνν αλλά και ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Χαραλαμπίδης, στο νέο δήμο Ωραιοκάστρου οι διαγκωνισμοί αυξάνονται μεταξύ των Νικολάου Μπάτου, Δημήτρη Σαραμάντου και Αστέριου Γαβότση, ενώ από κάποιους ακούγεται και το όνομα του νεαρού πολιτευτή Παντελή Τσακίρη. Ερωτηματικό παραμένει η στάση του κόμματος στο δήμο Βόλβης, όπου ακούγονται έντονα το όνομα του πρώην βουλευτή Δημήτρη Γαλαμάτη αλλά και της επάρχου Λαγκαδά, Πόπης Καλαϊτζή.

ΠΗΓΗ: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.