Όχι μόνο το πόσο πίνει κανείς, αλλά επίσης το πόσο γρήγορα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για την υγεία του, όχι μόνο για το συκώτι, αλλά και για την καρδιά του. Όσοι κάνουν κραιπάλες με αχαλίνωτη κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για την καρδιά τους σε σχέση με όσους πίνουν παρόμοια ποσότητα αλκοόλ, αλλά σε μικρότερες μερίδες και με πιο σταθερό ρυθμό, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις μέσα στην μέρα, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη, υπό τον καθηγητή ιατρικής Ζαν Φεριέρ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τουλούζης, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, συνέκρινε επί δέκα ολόκληρα χρόνια περίπου 10.000 άνδρες πότες, ηλικίας 50 - 59 ετών, από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (όπου συνηθίζονται τα…όργια με αλκοόλ) και τρεις γαλλικές πόλεις - Λιλ, Στρασβούργο και Τουλούζη (όπου οι άνθρωποι συνήθως πίνουν τακτικά αλλά με περισσότερο μέτρο κάθε φορά). Οι Γάλλοι γενικά πίνουν λιγότερο αλκοόλ στην…καθισιά τους, αλλά καθημερινά, σε σχέση με τους Ιρλανδούς που είναι "γερά ποτήρια", αλλά όχι κάθε μέρα.
Η έρευνα συμπέρανε ότι οι άνδρες που ακανόνιστα κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα έπιναν ασταμάτητα (συνήθως μαζί με τους φίλους τους), είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή να πεθάνουν από την καρδιά τους στη διάρκεια της δεκαετίας που κράτησε η μελέτη.