Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Γιώργος Αρβανιτίδης: Quo Vantis Europa ?

Quo Vantis Europa ?


Μια μέρα μετά την ημέρα της Ευρώπης ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει στην πόλη Βαρέζε της επαρχίας της Λομβαρδίας με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Irene Tinagli και Carmine Pacente του Ιταλικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος  PDI υπό τον συντονισμό των Allesandro_Alfieri και Νίκου Φράγκου, τις κοινές αγωνίες Ελλήνων και Ιταλών για το μέλλον και την πορεία της Ευρώπης ενόψει Ευρωεκλογών.

Οι σοσιαλδημοκράτες με το #PES θέλουμε μια Μεγάλη Ευρώπη για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της και όχι μια μικρή Ευρώπη με επιστροφή στους εθνικούς μας μικρόκοσμους.

Θέλουμε την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης κ όχι απλά μια κοινή αγορά.
Για αυτό και προτείνουμε μεταξύ άλλων:

1. Πανευρωπαϊκό Ταμείο για την ανεργία.
2. Κοινή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
3. Ενίσχυση του δημοκρατικού ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
4. Υπουργό Οικονομικών για το ευρώ.
5. Ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.


Μόνο μια πολιτικά ενοποιημένη Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει προς όφελος των πολιτών της παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η 4η βιομηχανική επανάσταση κ η ψηφιακή οικονομία, η ενεργειακή μετάβαση, και τις δυνάμεις Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ.

Αυτή την προοδευτική ατζέντα υπερασπίζονται το #Κίνημα_Αλλαγής και το PDI σε Ελλάδα και Ιταλία, όντας οι γνήσιοι εκφραστές της Σοσιαλδημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.