Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Σάββας Αναστασιάδης: Πρέπει με αφοσίωση να λειτουργούμε μέσα στα πλαίσια του συντάγματος

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση μπροστά στα αδιέξοδα και στον μεγάλο πανικό και στην τρικυμία που έχει προκαλέσει εξ αιτίας των δικών της λαθών , προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση, προτείνοντας πρόσωπα τα οποία, όχι απλά δεν τηρούν τις προϋποθέσεις , αλλά νομίζω ότι δεν έχουν και το δικαίωμα σύμφωνα με όσα ισχύουν για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ. )
Η ιδιότητα  του μέλους ή του Προέδρου είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του Βουλευτή, Υπουργού, Γενικού Γραμματέα , αλλά και με την ιδιότητα  αξιώματος ή θέσης σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε ο κ. Πολύδωρας είναι και αρχηγός κόμματος. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναζητήσει πρώτα αυτές τις πλευρές και τις διαστάσεις  και μετά να προτείνει τον κ. Πολύδωρα », δήλωσε σήμερα το μεσημέρι (31.10.2016) στον ραδιοφωνικό σταθμό fm 100, ο Βουλευτής Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο. Δηλαδή ενώ η συζήτηση όλο αυτό το διάστημα γινότανε για τις αρμοδιότητες του Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την επαναφορά του σύμφωνα με το σύνταγμα, η κυβέρνηση πάλι πρότεινε πρόσωπο, χωρίς να έχει επαναφέρει τις αρμοδιότητές του » , τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασιάδης.
Στη συνέχεια  ο Βουλευτής  Β΄ Θεσσαλονίκης  υπογράμμισε: « Το μείζον είναι το θέμα της τήρησης της συνταγματικής επιταγής. Δηλαδή εάν οι κυβερνήσεις, η εκτελεστική εξουσία,  καταστρατηγεί το σύνταγμα και τους νόμους, τότε γιατί να τους ακολουθεί  ο πολίτης, ο λαός» ,
συμπληρώνοντας σχετικά, «πρέπει με αφοσίωση να λειτουργούμε μέσα στα πλαίσια του συντάγματος»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.