Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Μέσα σε τρείς ώρες εξήγγειλε και πήρε πίσω την απόφαση για τις αποδείξεις ο Αλεξιάδης!

Αλαλούμ με τη συλλογή αποδείξεων για τα φετινά εισοδήματα και φαρσοκωμωδία από το ΥΠΟΙΚ. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι έμαθαν σήμερα, Τετάρτη(χθές) 9 Δεκεμβρίου και 22 ημέρες πριν τελειώσει η χρονιά, ότι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις και για το 2015, για να δικαιούνται το αφορολόγητο, το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε τελικά τη σχετική απόφαση. Ο Τ(ρ)υφωνας Αλεξιάδης έσπειρε τον πανικό μέσα σε τρείς ώρες...

Για το θέμα των αποδείξεων είχε ασχοληθεί αυτή και η... προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δύο φορές: μια τον Μάρτιο, όταν η τότε υπουργός Νάντια Βαλαβάνη είχε μιλήσει για τις αποδείξεις του... 2014, και μια το Μάιο, όταν  ο «ανεπανάληπτος» Γιάνης Βαρουφάκης έλεγε τα περί «λοταρίας» των αποδείξεων με πλούσια δώρα... Έκτοτε, κανείς στο υπουργείο δεν ασχολήθηκε με το θέμα, μέχρι σήμερα, που το θυμήθηκε ο Τρύφων, αιφνιδιάζοντας τους φορολογούμενους Χριστουγεννιάτικα και προκαλώντας, αν μη τι άλλο, την αγανάκτησή τους.
Έτσι, μετά τον πανικό που προκάλεσε η απόφαση του Αλεξιάδη και όπως μετέδωσε το Mega, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι καταργείται ο κωδικός 049 στο έντυπο των φορολογικών δηλώσεων, που αφορά στη συλλογή αποδείξεων.
Μόλις τρεις ώρες πριν είχε γνωστοποιηθεί ότι το σύστημα που ίσχυε το 2014 θα εφαρμοστεί και το 2015. Μάλιστα, όσοι φορολογούμενοι δεν φρόντισαν να μαζεύουν αποδείξεις, αν και ο νόμος δεν το προέβλεπε, κινδύνευαν με πρόστιμο 22%.
Η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα αφορά τα εισοδήματα του 2016, οπότε και θα καταργηθεί η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών.
Αλλά και γι αυτό, δεν παίρνουμε όρκο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.