Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Του Ηλία Καραγκουνίδη


Τους τελευταίους μήνες το πολιτικό σκηνικό της πόλης μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε σκηνικό θεάτρου και παραλόγου. Η απουσία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο θρίαμβος της παραπολιτικής και το έλλειμμα κοινής λογικής, θυμίζουν κακογραμμένη επιθεώρηση. Η μειωμένη και περιορισμένη αποτελεσματικότητα που πολλές φορές υπάρχει μέσα στα δημοτικά συμβούλια, απλά και μόνο να κάνουμε αντιπολίτευση καταψηφίζοντας ακόμα και σημαντικά έργα για τον δήμο μας, είναι προφανές ότι η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις με έντονη καχυποψία και αίσθημα απογοήτευσης για την εικόνα που παρουσιάζουν αυτοί που αρέσκονται στα μεγάλα λόγια, χωρίς να έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Αναλώνονται σε καιροσκοπισμούς, δείχνουν ότι αγνοούν τα όσα συμβαίνουν στο Ωραιόκαστρο και αυτοκτονούν πολιτικά καθώς κατάφεραν να μετατρέψουν μια πολύ σοβαρή διαδικασία όπως είναι και ο ρόλος της αντιπολίτευσης μέσα σ ένα δημοτικό συμβούλιο σε κακόγουστο αστείο. Οι πολίτες θέλουν επιτέλους το τέλος των αφορισμών, ζητούν ιδέες που να μπορούν να υλοποιηθούν και όχι απλώς σενάρια επιστημονικής φαντασίας, θέλουν το αύριο να είναι μια άλλη μέρα, που θα έρθει μόνο αν αφήσουμε πίσω οριστικά, όλα όσα έχουν γίνει χθες και μας πληγώσανε.

Τα φαινόμενα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου, όπως την σύγχυση της είδησης και ενός σχολίου, λαϊκίστικη ρητορεία, επιλεκτική προβολή ενός γεγονότος και την συνειδητή αποσιώπηση άλλων, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στους πολίτες την κριτική προσέγγιση της πραγματικότητας, μας οδηγούν σ ένα κόσμο που ζήσαμε και φτάσαμε ως κοινωνία εδώ που φτάσαμε, και δεν θέλουμε άλλο την επανάληψη αυτού του σεναρίου.



ΗΛΙΑΣ Π. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.