Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΕΘ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ"


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. –
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(11-9-2015)


Η Αναπτυξιακή Ν. Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝΕΘ), ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στον Νομό Θεσσαλονίκης (Άξονας 4 του ΠΑΑ  2007-2013), ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση µε τίτλο:
«Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές από τα χωριά της Θεσσαλονίκης»,
με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:00 μ.μ., στο «Κτήμα Περέκ»  στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER - Άξονας 4 του ΠΑΑ, στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε.- Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ) και περιλαμβάνει:
  • έκθεση προβολής των εκλεκτών και χαρακτηριστικών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης,
  • μαγειρική και παρουσίαη τοπικών γεύσεων και συνταγών,  με τη χρήση εκλεκτών-ονομαστών  τοπικών προϊόντων, ΠΟΠ, ΠΓΕ,
  • παρουσίαση του  Διατοπικού Σχεδίου συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»
  • και μπουφέ με τοπικές γεύσεις και εκλεκτά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής για τους προσκεκλημένους.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  θα συζητηθούν προτάσεις και θα διατυπωθούν απόψεις από τους εκπροσώπους φορέων και τους επενδυτές.
Το διατοπικό σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» είναι ένα σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013. Το Σχέδιο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης.

Στόχος του Σχεδίου είναι η ανάδειξη και προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων με προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής και η δημιουργία «Δικτύου των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων», με ενσωμάτωση ενός τουλάχιστον χαρακτηριστικού προϊόντος από κάθε περιοχή, καλύπτοντας γεωγραφικά κατά το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.